28/7/08

Pep Nogué, modernitat, senzillesa i imaginació a la cuina

Els telespecatadors del programa de TV3 "Vacances pagades" s'habituaran aquest estiu a la presència cada tarda d'un espai del cuiner Pep Nogué que ofereix una proposta culinària de la seva collita. Amb Pep Nogué fa força anys que fem projectes conjuntament. La nostra col·laboració va començar fa set o vuit anys, o potser més, amb l'edició del llibre La cuina de les Terres Gironines. Més tard, amb el canvi de les pessetes a l'euro, Nogué, sempre inquiet, amb noves idees, i amb ganes de fer noves propostes, ens va suggerir la publicació d'un llibre de receptes de plats que tinguessin un cost aproximat d'un euro. D'aquesta idea en va sortir el llibre Menjar per un euro, del qual n'hem fet fins ara tres edicions. Aquest concepte de cuina moderna però la vegada senzilla, imaginativa, econòmica i ara també amb propostes fresques i estiuenques ha estat incorporat, amb encert, al desenfadat programa de les tardes de TV3. D'aquesta manera, Pep Nogué protagonitza la secció "Menjar per un euro" (el mateix títol del llibre que va editar amb nosaltres). Nogué ha col·laborat i col·labora amb diversos mitjans de comunicació tant escrits com radiofònics amb la volutant de fer divulgació del món de la cuina. Ara a "Vacances pagades" el podem veure també per televisió i seguir les seves explicacions que realitza amb la senzillesa i simpatia que el caracteritzen. Amb Pep Nogué, amb qui seguim tenint projectes en curs, hem editat fins al moment un total de cinc títols: La cuina de les terres gironines (segona edició), Menjar per un euro (tercera edició), La cuina de l'arròs de Pals, Tastets, i com a curador Cuina volcànica.
En els següents enllaços es pot veure Pep Nogué amb algunes de les propostes que ens ha ofert fins ara a "Vacances pagades": Arròs de calamars de llauna, Musclos amb tomàquet i alfàbrega, Amanida israeliana i Sopa de fruits vermells amb maduixots del Maresme.