30/5/10

Els camins de Sant Jaume

Enguany que és Any Sant Jacobeo hem volgut ampliar l'oferta de llibres del Camí de Sant Jaume. De la de Joan Fiol havíem publicat fa uns quatre anys El camí de Sant Jaume. Des de Montserrat i des de Roncesvalles, llibre que es va exhaurir i que ens va fer replantejar-lo per publicar-lo en una edició completament actualitzada i revisada amb dos nous volums diferents. D'aquesta manera, l'any passat vam publicar El Camí de Sant Jaume. Des de Roncesvalles i des de Somport. Per tant, aquesta guia descriu la ruta que més s'utilitza, el Camí Francès, però també detalla el Camí Aragonès que surt de Somport.
Ara hem publicat El camí català de Sant Jaume. Des de Montserrat, també del mateix autor i amb el mateix model de guia. Descriu el Camí Català que passa sortint del monestir montserratí i dirigint-se cap a Lleida, Saragossa i Logroño on es troba amb el Camí Francés; però també es detalla el Camí Català que es dirigeix cap a Osca, San Juan de la Peña i Santa Cilia de Jaca on conflueix amb el Camí Aragonès en un itinerari paisagístic extraordinari. Són dues maneres de seguir el Camí de Sant Jaume sortint des de Catalunya.
Finalment, en castellà i amb el segell Lectio Ediciones hem publicat una ruta diferent per arribar a Santiago: el Camino del Norte, una ruta alternativa al Camí Francès, que cada vegada s'utilitza més i que transcorre per la costa cantàbrica, amb dosis de mar i muntanya. És una alternativa menys massificada o si ja heu fet el Camí Francés, una nova possibilitat per arribar a Santiago per un paisatge i unes terres diferents. L'obra, editada a tot color i molt detallada està escrita pels autors del sud de França Jean-Yves Grégoire i Françoise Pinguet i originàriament editada per l'editorial francesa Rando, a qui vam adquirir els drets per a traduir-la al castellà.

28/5/10

Les reedicions d'Azimut

Hem començat a comercialitzar tot just fa uns dies la cinquena edició de 50 itineraris a peu per Catalunya, de Josep Mauri, llibre del qual n'hem venut més de 8.000 exemplars, i la segona edició de El Montseny, de Francesc Roma. Haver arribat a una cinquena edició en un llibre en llengua catalana és tota una fita i més d'una matèria especialitzada. Ambdós títols corresponen a la col·lecció Azimut de la qual amb el títol L'Alt Solsonès. Rases i cims, 35 itineraris, arribem al número 111. És la col·lecció d'excursionisme català amb un major nombre de títols i la de referència en aquest àmbit. És una de les primeres línies editorials que vam iniciar a Cossetània i de la qual n'estem molt satisfets. En publicar la cinquena edició de 50 itineraris a peu per Catalunya em vaig posar a fer repàs dels títols d'Azimut que hem reeditat i el resultat és aquest:
De la muntanya al mar, de Josep Insa (tercera edició, aquest va ser el primer títol de la col·lecció)
El Montsant, d'Antoni Cabré (tercera edició)
De les Muntanyes de Prades a l'Ebre, de Josep Insa (segona edició)
A peu pel massís del Port, de Vicent Pellicer (segona edició)
La Serralada Litoral en BTT, de Joan Portell (segona edició)
Per les Terres de l'Ebre, de Josep Insa (segona edició)
En BTT pel Gironès, de Josep M. Cullell (segona edició)
Les Muntanyes de Prades, d'Ignasi Planas (segona edició)
50 itineraris a peu per Catalunya, de Josep Mauri (cinquena edició)
El Garraf en BTT, de Joan Tutusaus (segona edició)
El Pallars Jussà a peu, de Jordi Creus i Joan Ramon Gasa (segona edició)
Sostres comarcals de Catalunya, de Jordi López Miquel (segona edició)
Caminades pel massís del Port, de Vicent Pellicer (segona edició)
A peu pel Montnegre i el Corredor, de Tomàs Muelas (segona edició)
A peu per Osona, de Josep Mauri (segona edició)
Passejant pel Ripollès, de Josep M. Colomer (segona edició)
En BTT per Osona, de Joan Conill (segona edició)
El Montseny, de Francesc Roma (segona edició)
En total, 19 títols reeditats. És un bon balanç. Déu n'hi do de la feina que s'ha fet.

25/5/10

La presentació de la col·lecció Essencial en vídeo

Com a eina de màrqueting ens hem proposat incorporar vídeos com elements promocionals dels llibres. Al canal que tenim a You Tube en podeu veure. Darrerament, hem arribat a un acord amb el diari digital Del Camp perquè pogueu visualitzar al nostre web vídeos que han fet d'entrevista amb autors nostres. Per aquest Sant Jordi ho van fer amb Toni Orensanz (El falsari) i amb Rosa Pagès (Àngels de pedra). Ara hem arribat a un acord amb l'empresa Clack perquè ens faci un reportatge de vídeo d'algunes presentacions. El primer que han fet és de la presentació de les guies Essencial.

23/5/10

El doble repte

Rafael Vallbona va saber identificar a la perfecció el doble repte que afrontem a Cossetània amb l'edició de les guies Essencial de turisme. Vallbona va ser clar i contundent en dir que "les guies han de ser prou bones com perquè el futur viatger d'aquest país les compri independentment que estiguin escrites en català." Sens dubte Vallbona identifica clarament el doble repte. Si haguéssim escollit una col·lecció de guies de viatge per publicar-les en català que no complissin les expectatives dels lectors aniríem directe al fracàs, per molt que estiguessin escrites en català. Aquest terme, la catalanitat, no és argument suficient perquè cap producte cultural funcioni, ni en el món de la literatura, ni en el del cinema, ni en el del teatre, ni en el dels llibres... Primer de tot, el primer que cal buscar és la qualitat. Vallbona ho va dir clarament també: "el que busco en una guia és que, com el seu nom indiqui, em guiï. Vull dir que la llengua és un element tangencial, perquè una guia és un llibre per damunt de tot útil. Ara, dit això, evidentment, si la guia que busco la trobo en català, millor."
Els arguments que utilitza Rafael Vallbona són de pes, de sentit comú, sinó tenim una bona guia el projecte fracassarà. És per això que ens va costar tant de temps rastrejar el mercat. És per això que vam fer prop d'una quarantena de reunions a les fires de Frankfurt i Londres amb empreses llicenciatàries de guies per poder mirar i comparar, per poder complir les premisses que ens havíem imposat que podeu llegir en aquest post de la Sala de Premsa de Cossetània que fa referència a la presentació de les guies que vam fer aquesta setmana a Altair. I n'estem convençuts, ja que sinó, no haguéssim afrontat la inversió de publicar-les, que les guies són de qualitat, que aconsegueixen el que Vallbona demanava, que guiïn. De moment, el retorn que ens arriba és bo, els comentaris de llibreters, lectors i periodistes són positius. Rafael Valbona va dir que "el doble repte que les guies siguin de qualitat i en català, les guies Essencials de Cossetània l'acompleixen amb escreix." Aquest era l'objectiu i ens agrada que així es valori ja que les guies Essencials són per a la gent de Cossetània un repte estratègic molt important.

21/5/10

Quan parlo de córrer

"Estic convençut que si quan vaig començar a escriure no hagués començat a córrer, la meva obra hauria estat diferent".
Aquesta és una de les suculentes afirmacions que Haruki Murakami ens ofereix en el seu llibre De què parlo quan parlo de córrer, que m'he llegit amb la voluntat de saber de quina manera un escriptor de qualitat, una persona avessada a construir frases amb sentit i a buscar les paraules adequades per expressar els seus sentiments, definia les seves sensancions, la seva manera d'entendre els corredors.
Ja fa anys que surto a córrer, no sé quants, però molts. És una activitat que compagino amb les sortides en BTT, de les quals en vaig parlar en aquest post. Córrer em serveix durant la setmana per relaxar-me, per cremar tota la tensió de l'activitat diària. Sempre he buscat temps entre la meva apretada agenda per trobar moments per sortir a fer anar les cames. He corregut molt per fer exercici, per plaer personal, però des de fa uns quatre anys he participat en carreres de fons (de 10 km, alguna de muntanya i mitges maratons). Això m'ha obligat a definir uns plans d'entrenament, a esforçar-me més metòdicament, a experimentar sensacions que Murakami explica en el llibre, a intentar superar marques, modestes totes, però situades com a reptes personals. L'autor ho defineix molt : "per un corredor el que compte és si quan acaba la cursa es pot sentir orgullós del que ha fet o no". A vegades temps dolents però aconseguits amb circumstàncies complicades perquè surts d'una lesió o per altres motius poder fer sentir-te més orgullós de tu mateix que d'altres carreres més ràpides. En el fons, com diu Murakami, "la qualitat del que experimentes en una cursa no es mesura en la marca que hi fas ni amb la classificació final, sinó amb les sensacions que tens mentre la corres."
Qui fa temps que corre o que fa un exercici regularment acaba convertint aquesta activitat en una necessitat. Forma part de la vida personal, com dormir, aixecar-se, menjar, llegir les notícies o anar a la feina. En els darrers mesos, he patit el no poder sortir a córrer regularment. Dies més tard de córrer la Mitja Marató de Tàrrega del maig del 2009, els genolls van començar a grinyolar. Ho he passat malament i no he pogut veure clar que podria seguir corrent fins a tenir el diagnòstic d'un especialista en medicina esportiva. En el fons, el problema dels meus genolls és l'edat que un té, 46 anys, i un desgast dels cartíl·legs. Les recomanacions d'exercicis del doctor Andreu González i el Condrosan han fet que des de fa dos mesos i mig pugui tornar a córrer tres dies a la setmana i hagi reprès la participació en curses, de moment de 10 qm. He passat uns mesos neguitós. Necessitava córrer i no podia. Tornar a poder córrer m'ha fet sentir més viu.
He xalat llegint les reflexions de Murakami. M'han agradat molt els seus pensaments escrits sobre el sentit de córrer i de quina manera aquesta activitat acompanya completament la seva vida. He trobat afirmacions tant encertades com: "L'únic rival que hi ha en una cursa de llarga distància ets tu tal com eres abans de la cursa". El correder trobarà en aquest llibre moltes explicacions que compartirà, que sentirà com a pròpies, com quan l'autor respon en què pensa quan està molta estona corrent: "Les idees que em vénen al cap mentre corro són com a núvols al cel. Núvols de mides i formes diferents que arriben i se'n van. El cel, però, és sempre el mateix".
Ho diu i ho repeteix moltes vegades: si no corrés la seva vida i la seva manera d'escriure seria diferent i això el condicionarà fins al final:
Els temps, les classificacions, el meu aspecte, el que digui la gent... tot plegat és secundari. Per a un corredor com jo, el més important és creuar la línia d'arribada pel teu propi peu. Donar tot el que tens, aguantar el que hagis d'aguantar i saber que pots estar satisfet. Aprendre les lliçons concretes que t'ensenya cada error i cada èxit. (Encara que no siguin gaire importants, les lliçons sempre han de ser concretes.) I, amb el temps, a còpia d'acumular curses, arribar a un lloc que et satisfaci. O, si més no, acostar-te a un lloc que sembli que et pugui satisfer. (Sí, és més aviat això).
Si algun dia tinc una tomba i puc escollir-ne l'epitafi, m'agradaria que hi gravessin el següent:
HARUKI MUKAMARI
(escriptor i corredor)
1949 - 20**
ALMENYS NO VA CAMINAR MAI

16/5/10

Punts de llibre castellers

Per la diada de Sant Jordi els llibreters de Valls van repartir els dos primers lliuraments d'una col·lecció de de punts de llibres de castells que ha editat l'Ajuntament de Valls amb la col·laboració de Cossetània Edicions.
La iniciativa va tenir una bona acollida. Els altres lliuraments es faran coincidir amb diades castelleres vallenques: Sant Joan, Firagost, 11 de Setembre i Santa Úrsula. Tots els punts de llibre son imatges de les colles vallenques d'abans de la Guerra Civil i fins i tot n'hi ha una, que no es pot identificar a quina colla vallenca correspon, que és de finals del segle XIX. Hi imatges de les dues colles actuant simultàniament, com es feia abans; hi ha una fotografia molt curiosa del Llevat de Taula, hi ha imatges de grup de les dues colles, peus de castells, pilars portats al balcó, etc. Tot plegat una col·lecció que mostra la realitat castellera vallenca d'abans de 1936. Al dors hi ha una petita explicació del què correspon cada fotografia. En el primer lliurament també es va fer entrega d'un estoig de cartolina per poder guardar la col.lecció. Les imatges que es reprodueixen provenen de l'ampli fons fotogràfic que té el Museu Casteller i de l'Arxiu Municipal de Valls.

13/5/10

E-books: el llibre digital, noves formes de llegir

L'interès pel llibre digital és creixent dia a dia. Dimarts, després de la Jornada d'Edició Independent que es va celebrar a Barcelona organitzada per Edi.cat vaig participar a Valls en una taula rodona amb la presència de la llibretera Júlia Secall i l'escriptora Margarida Aritzeta. L'acte, que va ser organitzat per la Fundació Casa Caritat, portava per títol: "E-books: el llibre digital, noves formes de llegir" va comptat amb una bona presència de persones interessades en la qüestió.
La llibretera Júlia Secall va indicar, entre altres coses, que "en general la gent del carrer està expectant i desinformada sobre aquest tema. No hi veig massa eufòria i la gent no sap massa coses sobre el llibre digital."
Per la seva part, Margarida Aritzeta, usuària de lectors digitals, va assenyalar que "com a escriptora m'interessa que els meus llibres arribin els lectors, i el llibre electrònic és una forma d'arribar-hi." També digué que li agradaven molt els llibres tradicionals, "n'hi ha que com objectes són extraordinaris." Per Margarida Aritzeta, el llibre electrònic té avantatges com "la seva capacitat i transportabilitat o que he pogut llegir llibres que m'he descarregat que no estan en paper al mercat."
En el meu cas vaig explicar la situació en què es troba el llibre digital a Catalunya, amb els diferents portals existents, les incògnites que encara hi ha per desvetllar com l'evolució dels lectors, l'impacte que pot tenir el nou ipad o els models de distribució d'e-books. També vaig explicar el projecte d'edi.cat i perquè Cossetània hem apostat des de bon començament per entrar en aquest nou món.

Jaume Pros també parla de la taula rodona aquí, en el seu blog

11/5/10

Debat sobre el nou entorn digital en les Jornades d'Edició Digital Independent

Les II Jornades d'Edició Digital Independent que s'han celebrat dimarts 11 de maig a Barcelona, organitzades per Edi.cat, amb l'assistència de més d'un centenar de persones han servit per reflexionar sobre el nou entorn digital i per conèixer les darreres tendències del moment.
José Antonio Millán, autor del blog Libros y Bitios i expert en noves tendències editorials va parlar en la primera de les ponències sobre "La edición del futuro y el reto digital: oportunidades y modelos". Millán va dir que el sector necessita en primer lloc calma sobre aquest tema ja s'han escoltat "en els darrers temps moltes vegades que s'acosta la fi del llibre, però la diversitat d'usos del llibre i de la lectura és molt gran. Caldrà veure doncs en funció de cada línia editorial com es desenvolupen els projectes digitals." Afirmà rotundament que "avui per avui l'e-reader no és una realitat gran de mercat, sinó que és més una realitat més periodística que real. Avui marquen la pauta els fabricants dels e-readers i els propietaris dels formats. Ara, encara estem en un context obert de diferents formats de llibre electrònic." El ponent també va indicar que perquè els editors entrin en el món digital fan falta tres coses: "temps, coneixement i bastants diners." Respecte a les possibilitats de promoció dels llibres siguin en format digital o en format paper va dir que "els autors poden fer molt en parlar dels seus llibres a la xarxa, ja que al cap i a la fi són els que en saben més de les seves obres."
Per la seva part Iolanda Bethencourt, editora del blog Beat.cat va fer un repàs de les plataformes digitals existents i va explicar com funcionen els DRM dels llibres digitals i el que es queden les companyies que els proporcionen, que és al voltant del 10% de les vendes. Sobre les plataformes digitals, digué que hi ha dos models "un amb el qual es llegeixen els llibres en línia; o sigui es paga per veure la lectura i en el qual no podem llegir un llibre sinó hi ha connexió a Internet, i l'altre model en el que la lectura es fa de forma desconnectada de la xarxa i en el que existeix un fitxer que l'usuari s'ha descarregat prèviament". Digué també que es reprodueix el model de la distribució en paper en el sentit que "hi ha moltes plataformes digitals."
Arantxa Mellado, directora de la xarxa social Ediciona va tractar sobre la "Promoció a la xarxa. Noves tendències de comunicació a Internet". Digué que "a les xarxes socials no has de perseguir, sinó que s'ha de seduir perquè la gent conversi amb ." Va analitzar diversos projectes que han basat la seva promoció amb les xarxes socials i l'èxit que han aconseguit i sentencià que "els autors tenen moltes possibilitats a facebook".
Finalment, Laura Borràs, professora de Literatura de la UB i directora del projecte Hermeneia i del Màster en Literatura digital va tractar sobre el canvi en l'escriptura del mon digital. Explicà el debat entre "els apocalíptics i els integrats del mon digital i la tecnofília versus la tecnofòbia". Digué que "els canvis per les generacions que els toca viure són dramàtics però en la perspectiva dels temps no ho són tant. El llibre, com a tal, fa molt de temps que està canviant de suport. Ja n'hi ha hagut molts altres de canvis." Borràs afirma que "la revolució digital és una revolució de revolucionaris", però digué que no estem davant un cataclisme. Referent als e-books digué que "actualment són llibres sense pàgines" i que amb el nou context digital caldrà fer altres tipus d'obres "on serà necessari desplegar els diversos efectes textuals i on caldrà aprofitar la possibilitat de la tecnologia i caldrà aprofitar les possibilitats de les TIC per aplicar-les a l'edició i despertar l'interès dels joves."

9/5/10

Blancafort va acollir la Jornada de Germanor del XVI Memorial Josep Ramon López





Blancafort (Conca de Barberà) va acollir la jornada de germanor del XVI Memorial Josep Ramon López. Al matí es va fer una caminada pels voltants de Blancafort en la que el biòleg Ramon Masalles va explicar in situ les diferents espècies vegetals que es van trobar en el recorregut. Posteriorment, es va portar a terme el dinar de germanor i l'entrega de premis de la recollida de residus que cada any organitza el Memorial. Aquesta és la nota on es donen a conèixer els guanyadors del concurs:
Com cada any des de l’Associació del Memorial Josep Ramon López, es va proposar als joves un concurs de recollida selectiva. Aquest any, el concurs anava adreçat als alumnes d’ESO, Batxillerats, Cicles Formatius de GM i GS de les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. La recollida selectiva seria de cassetes, vídeos, CDs i DVDs, procurant transmetre uns valors i unes actituds que ens portin a ésser millors ciutadans respectuosos i compromesos amb el medi ambient. Aquests components tan propers i habituals són un residu que conté materials que es poden recuperar, de manera que s’ha de realitzar la seva recollida selectiva.
Una vegada esgotat el termini de recollida, el passat dia 28 d’abril a l’Institut Jaume Huguet de Valls es fa fer el recompte final dels components digitals i cintes que els joves havien portat, i el total recollit va ser de 7.979 components entre cassetes, vídeos, CDs i DVDs.
Com cada any s’ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls a l’hora de facilitar la recollida final.
Els grups d’alumnes guanyadors van ser:
1r- amb 3.687 components, Lea Llombart, Sònia Casellas i Marina García de 1r d’ESO.
2n- amb 1.235 components, Carles Vidal Güell de 3r d’ESO.
3r- amb 1.196 components, Núria Pujol, Vanessa Preixens i Karen Alava de 3r d’ESO.
4t- amb 473 components, Marta Queralt, Marina Muñoz, Marina Insa i Laura Bofarull de 3r d’ESO.

7/5/10

"La qualitat en el món del vi és que aquest sigui característic d'un lloc determinat"

L'enòleg Joan Asens va parlar a Blancafort en la tercera conferència del XVI Memorial Josep Ramon López sobre "La necessitat rural de les comarques interiors de Catalunya". Asens es va centrar en el món del vi com a principal motor de comarques com el Priorat o la Conca de Barberà.
Asens va parlar sobre la necessitat de formació en el món agrícola i digué "per ser pagès i fer bon vi és bo que la gent estudiï". Sobre la situació actual del mon del vi i la crisi econòmica, cosa que ha afectat especialment els vins més cars, digué que "ara és el moment de fer vins modestos, ni cars ni barats, i tirar endavant. Cal adaptar-se als temps que vivim."
També va indicar que cal aprofitar les sinergies que es creen en el món del vi: "s'ha de lligar el consum del vi amb l'alimentació. El vi és l'aliment amb més glamour de tots i amb més presència al mercat de tots. És parla molt del vi als mitjans de comunicacions i això s'ha de saber aprofitar."
També va assegurar que els vins cal que tinguin la personalitat del territori: "s'ha de fer un treball molt important amb les varietats autòctones. Els productes han de ser sempre iguals, però a la vegada, sempre millors. Han de ser de qualitat i la qualitat en el món del vi és que aquest sigui característic d'un lloc determinat."
Respecte al futur de les cooperatives agrícoles va indicar que "si volem que les funcionin el que han de fer és formar els pagesos joves i els dirigents també s'han de formar. Han de fer el que toca ara i ara toca estar format, sinó malament rai."

6/5/10

"Si no hi ha un canvi de model de producció, distribució i consum seguiran augmentant els residus"

Josep Lluís Moner, soci fundador del Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA-EdC) i membre de l'Equip Tècnic de l'Institut de Sostenibilitat de la UPC va protagonitzar la segona conferència del XVI Memorial Josep Ramon López que sota el títol "El Pla de Residus. 20 anys després", es va portar a terme dimecres dia 5 de maig al Pla de Santa Maria.
Moner va fer un repàs de la polèmica del Pla de Residus Industrial del 1990. Va explicar que les bases metodològiques del Pla de Residus es van fer l'any 1987 i que el Pla de Residus el que feia era preveure més abocadors i incineradores. El conferenciant va ser molt crític amb la gestió dels residus i les decisions que s'han pres: "hem parlat molt de sostenibilitat però sempre les persones que prenen les decisions no pensen amb el medi natural sinó amb l'interès crematístic."
El conferenciant va explicar que el residus han augmentat un 82% en 14 anys, "per tant, si no hi ha un canvi de model de producció, distribució i consum seguiran augmentant els residus. És més, sembla que la classe política només pensa tornar als moments econòmics de fa uns anys, amb el totxo, etc. No ens podem plantejar models que ens portin a consumir més recursos del planeta i generar més residus. Hem de modificar els processos de producció, hem de tornar a donar valor als recursos. No hem après gaire coses; cada vegada consumim més recursos i més energia per produir el que s'anomena riquesa i això ens porta a la ruïna col·lectiva."
Tot i que digué també que s'han fet avenços amb la gestió dels residus, "hi ha punts essencials en els que no hi hem entrat." També explicà que els residus municipals han augmentat un 46% en deu anys.

Experiments sobre meteorologia

Jordi Mazon, llicenciat en física i màster en Climatologia Aplicada, en la primera de les conferències del XVI Memorial Josep Ramon López que es va realitzar dimarts dia 4 de maig va tractar sobre "La meteorologia en experiments low cost". Mazon amb un llenguatge didàctic va realitzar amb pràctiques efectuades amb utensilis casolans explicacions que van permetre entendre qüestions importants de la meteorologia com el pes de l'aire, les baixes i altres pressions, els corrents d'aire o les formacions dels núvols, tempestes o huracans. La xerrada va ser molt entretinguda.

5/5/10

II Jornades Edició Digital Independent

Edicions Digitals en Català Edi.cat organitza pel dia 11 de maig les II Jornades Edició Digital Independent, que se celebraran a la Sala d'Actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, de Barcelona), amb el següent programa d'actes:

9.30 h. Presentació i benvinguda
9.45 h. Conferència. La edición del futuro y el reto digital: oportunidades y modelos.
A càrrec de José Antonio Millán, autor del bloc Libros y Bitios i expert en noves tendències editorials
11 h. Conferència. Plataformes de distribució d’ebooks. Una visió.
A càrrec de Iolanda Bethencourt, editora del bloc Beat.cat
11.45 h. Descans
12 h. Conferència. Promoció a la xarxa. Noves tendències de comunicació a Internet.
A càrrec d’Arantxa Mellado, directora de la xarxa social Ediciona
13 h. Conferència. Els ebooks canvien l’escriptura? Una visió per a editors i autors.
A càrrec de Laura Borràs, professora de Literatura a la UB, directora del projecte Hermeneia i del Màster de Literatura en l’era digital
14 h. Cloenda
L’assistència és gratuïta. Per assistir a la jornada cal confirmar l’assistència abans del dia 7 de maig a info@edi.cat o bé al telèfon 93 209 69 41

3/5/10

Ja ens han arribat les guies ESSENCIAL, les úniques guies de viatge en català

A finals de la setmana passada ens van arribar les guies ESSENCIAL, un dels projectes més importants de Cossetània per aquest 2010. Aquestes seran les úniques guies en català del mercat i tot l'equip de l'editorial està molt il·lusionat amb el projecte. Les guies es començaran a distribuir a partir de la setmana vinent. En moltes llibreries les trobareu amb aquest expositor que hem imprès i que reproduïm en aquest post i on es poden veure els quatre títols que publiquem: París, Londres, Roma i Nova York. La presentació es realitzarà el dia 20 al vespre a la Llibreria Altair. També la setmana passada vam començar la traducció de dos nous títols de la col·lecció que sortiran a inicis del 2011. Havíem de decidir-los a la Fira de Londres, on no hi vam poder anar a causa del caos aeri que va provocar el volcà islandès, en una reunió programada amb els representants de AA Publishing, l'empresa autora de les guies, que és l'editora que té l'automòbil club d'Anglaterra. Hem fet les gestions via e-mail i per telèfon i després d'analitzar la llista de les actualitzacions dels títols ens hem decidit per Florència i la Toscana i Escòcia. La intenció és cada any incorporar entre dos i quatre nous títols a la col·lecció, a més de les noves edicions actualitzades que s'hagin de fer dels títols ja publicats.

1/5/10

Nova edició del Memorial Josep Ramon López

Com cada any aquesta setmana se celebra el Memorial Josep Ramon López que l'associació que porta el nom d'aquesta activitat organitza per recordar la persona de Josep Ramon López. Reprodueixo el programa d'actes on com es pot veure hi ha conferències interessants i la jornada de germanor que se celebrarà dissabte dia 8 de maig a Blancafort.

CONFERÈNCIES
Dimarts 4 de maig • 19:30 h. • Sala d’Actes de l’Institut d’Estudis Vallencs
JORDI MAZON
(Llicenciat en Física i màster en Climatologia Aplicada)
“La meteorologia en experiments low cost"

Dimecres 5 de maig • 20:00 h. • Sala Parroquial del Pla de Santa Maria
JOSEP LLUÍS MONER
(Soci fundador del Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA-EdC) i membre de l’Equip Tècnic de l’Institut de Sostenibilitat de la UPC)
“El Pla de Residus, 20 anys després”

Dijous 6 de maig • 20:30 h. • Local Social de Blancafort
JOAN ASENS
(Enòleg)
“La necessitat rural de les comarques interiors de Catalunya”
DIADA DE GERMANOR
9:30 h. • Local Social de Blancafort
Trobada, esmorzar i caminada pels voltants de Blancafort
13:30 h. • Local Social de Blancafort
Dinar de germanor
16:00 h. • Local Social de Blancafort
Lliurament dels premis per la participació en el concurs
de la recollida de vídeos, cassettes, DVD i CD

El preu del dinar és de 10 euros per persona. Els telèfons per fer les reserves del dinar són: 977 604 100 • 977 631 164