Després de l'elecció de la nova junta de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, presidida per Ernest Folch, i de la qual en soc el vicepresident primer, hem començat a treballar en el que ha de ser la feina a desenvolupar durant els propers quatre anys, que seran importants per l'edició en català.
L'anterior junta presidida per Lluís Pagès i en la qual jo també hi formava part com a vocal, va tenir com una de les principals tasques la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira de Frankfurt. Moltes de les energies del treball dels darrers anys es van invertir en aquest esdeveniment, especialment per part del president. Un dels mèrits de la tasca de Lluís Pagès va ser configurar un equip amb moltes ganes de treballar i d'implicar-se per resoldre les qüestions que preocupen l'edició en català. De fet, l'equip de Lluís Pagès és pràcticament el mateix que ara treballarà sota la presidència d'Ernest Folch.
Si la feina de l'anterior junta de l'Associació, va estar marcada pel pre i post Fira de Frankfurt, aquests propers quatre anys el canvi de paradigma del sector del llibre serà el que ha de centrar el treball de la junta de l'Associació. L'aparició del llibre digital és un dels canvis immediats que el sector ha d'afrontar amb garanties, entre d'altres. A més, la situació de crisi econòmica a què estem sotmesos provoca que el diàleg amb les administracions hagi de ser molt fluid i fructífer. La retallada de recursos públics ha afectat els editors el 2009. Ara es tracta de poder arribar a un consens amb les administracions per poder aconseguir que els recursos que es destinin al món del llibre en català donin el màxim profit.
El més important, l'objectiu prioritari, tal com deia el nou president en aquesta entrevista a Vilaweb es: "augmentar el nombre de lectors en català", i totes les polítiques que es facin han de pivotar amb aquesta idea. Si tenim més lectors, el nostre futur com editors en català està garantit. Tenim molta feina per fer. El 2010 serà un any important; s'estrenarà també el mes de setembre el nou model de la Setmana del Llibre en Català. Tot plegat farà que s'hagi de treballar amb intensitat i hem d'encertar les decisions que es prenguin per poder fer créixer el llibre en català. Ganes n'hi ha i pel que he vist en les primeres sessions de treball, voluntat per dedicar-hi tot l'esforç possible, també.
2 comentaris:
feis bona feina, que ens calen més lectors i una bona consolidació de la indústria. jo crec que tots plegats estam en el bon camí. Ànim en aquesta tasca!
Els editors teniu la impagable feina de transformar en llibres les il·lusions de molts escriptors.
El vostre èxit serà el nostre.
Molta sort!
Publica un comentari a l'entrada