22/4/09

De la Fira de Londres i Sant Jordi

Llibres de Cossetània a l'estand de l'Associcació d'Editors en Llengua Catalana
El Digital Theatre amb molta assistència

Després d'una visita d'un dia, el dilluns, a la Fira de Londres (llàstima que aquesta Fira sempre caigui pels voltants de Sant Jordi) i dels darrers preparatius del Dia del Llibre, per fi, arriba Sant Jordi.
La Fira de Londres té unes dimensions diríem assumibles, res a veure amb la gegantina Fira de Frankfurt. Hi vam mantenir una colla de reunions. Hi veus com molts editors hi estan un o dos dies amb la carpeta sota el braç d'una cita cap a l'altre i sense estand. L'esdeveniment és molt interessant ja que s'està convertint amb la fira de referència de la primavera i et permet fer el seguiment de gestions que provenen de Frankfurt. Una de les novetats d'enguany va ser el Digital Teathre on durant tres dies s'hi han fet xerrades al voltant del món digital i dels e-books. Hi passem un moment i veiem que hi ha molta expectació al voltant dels temes que s'hi tracten. Com no podia ser d'una altre manera hi trobem Javier Celaya (dosdoce.com). Llàstima que no tenim temps per poder estar presents a les xerrades. A l'estand dels Gourmand World Cookbook Award parlem un estona amb un dels dirigents d'aquesta organització Óscar Yáñez i podem comprovar que en les prestatgeries hi ha diversos llibres nostres que ens han estat guardonats.
Dimecres al vespre assisteixo al Saló de Plens de l'Ajuntament de Valls a la presentació dels llibres que han sortit publicats en el darrer any que fan referència a temes o autors de Valls o l'Alt Camp. De Cossetània en teníem una bona colla, la presentació va anar a càrrec de l'escriptor Magí Sunyer. No entenc com l'Ajuntament de la meva ciutat no ha convidat els autors de tots aquests llibres com s'havia fet en els darrers anys. Hem sembla que en certa manera l'acte s'hauria de convertir en un homenatge als autors.
Per Sant Jordi, com cada any em desplaço a Barcelona. Hi tenim feina. Hem d'acompanyar a autors a signar, especialment, l'Àvia Remei (Els millors plats de l'Àvia Remei) i Tana Collados i Àgata Olivella (Al vostre gust). També estarem pendents de la parada d'Edi.cat on hi tindrem altres autors signant llibres. A d'altres indrets del país també hi tindrem autors signant els seus llibres (en aquest post de la Sala de Premsa de Cossetània hi ha la llista). Avui toca gaudir de la festa del llibre i després encarar la campanya d'estiu. He deixat pendents molts temes "per després de Sant Jordi" que ara poc a poc caldrà encarar-los amb una mica més de tranquil·litat, vaja, això espero.