10/10/09

D'intensa activitat

Estand de Gremi d'Editors de Catalunya al Liber
Intento posar al blog cada setmana dos posts nous, un el dijous i un el diumenge, però aquesta setmana he fet campana amb el post del dijous. Molt sovint el de mitja setmana el deixo escrit o embastat durant el cap de setmana anterior però aquest cop m'ha estat impossible. Entre el premi que vaig recollir a Ascó i la Fira del Llibre de Muntanya vaig estar el cap de setmana passat molt ocupat. Dimarts i dimecres, al Liber, a Madrid, i la tornada al despatx m'he trobat amb molts temes pendents i amb els darrers preparatius per a la Fira de Frankfurt d'aquesta setmana. Anem a tractar les diverses fires dels darrers dies.
A Cantonigròs és possiblement dels diferents espais de la Fira del Llibre de Muntanya (Tavertet, l'Esquirol i Rupit) on hi queda millor ubicada. En la jornada de diumenge que hi vaig assistir s'hi va veure força gent, especialment al matí. Hi va ajudar molt el fet que s'organitzés una cursa d'orientació en la qual hi van participar unes 600 persones, que majoritàriament quan van acabar van passar per la Fira. Fer activitats paral·leles és una bona manera de garantir presència a la Fira. Potser caldria pensar en organtizar-ne alguna el dissabte, que em diuen que l'assistència ha estat més fluixa. Ho parlo amb els organitzadors, que em comenten que si bé és cert, són poca gent per fer molt feina. Ho entenc. El llibre electrònic també és present a la Fira amb una taula rodona en la que hi participen Enric Faura (Edi.cat), l'escriptor Francesc Roma i Xavi Cortacans (Muntanya de Llibres). Aprofito la diada per parlar amb autors (hi vam presentar la novetat Conèixer els núvols) i amb altres editors. Al final, el dilluns fem repàs de les vendes. No ha anat malament. Contabilitzo les despeses (inscripció, allotjament, personal, etc.) i al cap i a la fi just hem fet calaix per cobrir els costos. He d'entendre doncs la Fira com una plataforma de promoció de l'editorial i dels nostres llibres, ja que sinó ho mirés estrictament per les vendes no seria interessant anar-hi. Ho valorem i considerem que és una bona eina de promoció i que caldrà seguir-hi anant-hi i apostant-hi.
Dimarts, cap a Madrid. Primerament reunió amb tots els delegats de les diferents zones de l'Estat espanyol per presentar-los-hi les novetats i els projectes del segell Lectio Ediciones. No en sortim molt contents. Hi trobo a faltar més entusiasme. De fet el sistema de comercialització per delegacions que es fa en el sector editorial no em convenç i estic segur que canviarà en els propers anys, però de moment és el que hi ha i hem de treballar per aconseguir que tingui la major efectivitat possible. Assistim a la inauguració del Liber i aprofitem per fer els primers contactes amb altes editors, etc. El dimecres tenim l'agenda força atapeïda. Avancem amb el que és aconseguir distribuidors per altres mercats, especialment l'americà. Ara falta acabar-ho de signar i no ens n'acabem de sortir de concretar operacions amb bibliotecaris americans que venen al Liber per comprar llibres per al seu fons. Caldrà insistir en aquest sentit en properes edicions. No és fàcil. Poc a poc anem fent catàleg però encara ens falta molt de camí per recórrer i hi ha molts editors que ens porten moltíssims anys d'avantatge. Veig l'Enric Faura, d'Edi.cat fent gestions i explicant el projecte de distribuidor de llibres electrònics a altres editors. Tot el que fa referència als e-books cada cop es mou més. No tardarem en viure un boom d'aquest món. Penso que estem en el camí correcte per quan es produeixi trobar-nos ben posicionats.
I de tornada a Valls, a seguir treballant per acabar les novetats de la campanya de Nadal i per acabar de preparar la Fira de Frankfurt d'aquesta setmana; però d'això ja en parlaré en el proper post.

1 comentari:

Martí Nadal ha dit...

Interessant aquesta conclusió que feu de la fira del Llibre del Collsacabra, la qual coincideixo plenament.
Crec per això que en futur hem de treballar per aconseguir fer d'aquesta fira un festa de la mutanya i un espai imprescindible on reunir-nos un cop a l'any.