31/7/08

Jornades sobre Carles Cardó el mes de novembre a Valls

El mes de novembre serà intens a Valls, ciutat natal Carles Cardó i Narcís Oller en l'estudi d'aquests dos personatges il·lustres vallencs. En primer lloc i emmarcat dins els actes del cinquantè aniversari de la mort de Carles Cardós es portarà a terme el dissabte 15 de novembre, un seminari sobre la persona i el pensament de Carles Cardó.
En aquests moments, la comissió organitzadora dels actes de conmemoració del cinquantè aniversari de la mort de Carles Cardó ultima la concreció dels ponents del seminari. De totes maneres podem avançar que es tractarà sobre el pensament teològic, els aspectes nacionalistes i filosòfics de Cardó, el seu perfil literari i s'intentarà respondre a la pregunta de com Carles Cardó formularia avui la seva proposta nacionalista.
La celebració dels actes en memòria de Carles Cardó es van inciar el mes d'abril. En vam parlar en aquest post, i els propers mesos de tardor la commemoració s'intensificarà amb diferents activitats. A Cossetània tenim previst, per la nostra part, el proper mes de setembre, la presentació del llibre A l’entorn de Carles Cardó. Relacions d’exili amb Joan de Borbó de Lluís M. Moncunill. En aquest llibre (la imatge de la portada es reproduiex en aquest post), el lector podrà familiaritzar-se amb un personatge clau de la nostra història recent, i valorar els seus incansables i sorprenents esforços per garantir una pau que semblava impossible. També en el volum es reprodueixen els contactes que tingué Cardó amb Joan de Borbó a l'exili de Suïssa. El llibre el presentarà Jordi Porta, president d'Òmnium Cultural, a Valls el dia 19 de setembre.
Una setmana després que es celebri el seminari sobre Carles Cardó es portaran a terme una jornades d'estudi de l'obra de Narcís Oller, que es dedicaran a Vilaniu. D'aquesta activitat en parlarem en un proper post.