14/9/08

Va de trens

Aquesta setmana l'article que de tant en tant faig pel setmanari El Pati, de l'Alt Camp i la Conca de Barberà, el dedico a la vergonyosa situació com ha deixat Renfe l'horari de comunicacions entre Valls i Barcelona que s'ha accentuat ara més encara amb la reducció de quatre trens més (dos per banda). Si voleu, podeu llegir-lo aquí. Precisament, el magre horari de trens de Valls ha fet que ja fa temps que no utilitzi aquest servei, tot i que he de desplaçar-me sovint a Barcelona per gestions diverses relacionades amb l'editorial; he quedat, doncs, cansat i fastiguejat d'anar a la capital catalana amb cotxe i he suportat estoicament les retencions, moltíssims dies, a partir de Molins de Rei, a la ronda litoral, etc. No obstant, des que es va inaugurar, per fi, la línia de l'AVE, sempre que puc, utilitzo aquest servei, especialment els trens AVANT que em permeten desplaçar-me des de l'estació del Camp de Tarragona fins a l'estació de Sants amb tant sols 35 minuts i per un preu total d'anada i tornada, si és el mateix dia, d'uns 19 euros. Això a part de ser un estalvi de temps, és un estalvi econòmic ja que el cost de desplaçar-se a Barna amb cotxe (gasolina, el peatge de Vila-rodona i de Martorell, i el pàrquing a Barcelona) és altíssim. A més amb els AVANT i ocasionalment si no m'ho puc combinar d'altra manera amb l'AVE, puc aprofitar l'estona treballant a l'ordinador, baixant-me el correu electrònic o llegint. 
L'estació del Camp de Tarragona està ubicada entre Tarragona i Valls, a escassos deu minuts de la capital de l'Alt Camp. Diríem que són una instal·lacions ubicades al "camp" del Camp de Tarragona, o sigui en un indret envoltat de cultius i boscos de pins. La majoria d'usuaris ens hi desplacem amb cotxe, el deixem a l'estació i el recollim quan tornem. És evident que era previsible que això succeís. De fet, a l'estació s'hi va construir un aparcament però que et té un cost aproximat si et passes tot el dia a Barcelona de 12 euros diaris. El que fem doncs, la majoria d'usuaris es aparcar el cotxe pels vorals d'arribada a l'estació, cosa que hi dóna una pèssima imatge fatal. Era doncs tant difícil quan es va construir pensar una mica amb l'economia i la comoditat del ciutadà i haver previst un aparcament superficial més econòmic (d'entre 3 a 5 euros diaris per exemple), tal vegada que no és una estació urbana, i que no hi ha pressió urbanística al seu voltant? Ara, a més a més, amenacen que prohibiran aparcar als indrets on ara molts dels que utilitzem l'estació en fem ús i estic segur que no es donarà altra alternativa que pagar 12 euros de pàrquing cada vegada que utilitzem el servei i així engreixarem la constructora o l'empresa que sigui que deu tenir la concessió del pàrquing.

2 comentaris:

JJMiracle ha dit...

El que s'hi hauria de fer són aparcaments gratuïts. No es pot dir que no hi hagi lloc, precisament! I si no, que l'haguessin feta a Tarragona ciutat, per exemple.

Margarida Aritzeta ha dit...

Jordi, jo agafo l'AVANT cada dia i sóc dels qui deixen el cotxe al descampat, tot i que fan preus mensuals al pàrking. La vergonya és que ja no arriba a Barcelona en 35 minuts, sinó en entre 40 i 44, i així ho fan constar als bitllets. Ara s'atura a Vilafranca en un descampat. Un col.lega que també l'agafa cada dia va preguntar per què: diu que preparen les vies perquè en el futur pugui córrer més. De moment, "un passito palante" i dos "patràs"