18/1/09

Finalitzen els actes de commemoració del 50è aniversari de la mort de Carles Cardó

Amb la presentació del llibre editat per l'IEV Carles Cardó, un clàssic del pensament (fotografia que acompanya el post), edició que anat a cura Lluís M. Moncunill, Fructuós Moncunill i Maria Martí, que es va portar a terme el divendres dia 16 de novembre a la sala d'actes de l'Institut d'Estudis Vallencs, es van cloure els actes de commemoració del cinquantè aniversari de la mort de Carles Cardó.
Des de l'abril, en què van començar els actes s'han celebrat diverses activitats per recordar la figura i l'obra de Cardó. La publicació de dos llibres, el que es va presentar divendres, i el que vam publicar a Cossetània, A l'entorn de Carles Cardó. Diàleg d'exili amb Joan de Borbó, comte de Barcelona, obra de Lluís M. Moncunill, han permès portar l'obra de Cardó a les llars de les persones que han adquirit els llibres, de manera que poden aprofundir en un major coneixement cardonià. Una exposició que es va portar a terme a la sala d'exposicions de l'Antic Hospital de Sant Roc de Valls va mostrar de forma molt divulgativa la seva personalitat. I el seminari sobre Carles Cardó, que vam tractar en aquests posts (aquí, aquí i aquí), va aprofundir sobre diferents aspectes de la seva persona. Les ponències que es van presentar en el seminari s'editaran durant el 2009 dins els Quaders de Vilaniu que edita l'Institut d'Estudis Vallencs.
En definitiva, després d'un treball intens de la comissió organitzadora del actes de commemoració, s'ha aconseguit l'objectiu pretès: retre un homenatge a Cardó i ajudar a divulgar la seva persona i la seva obra. Serà important però que això no quedi aquí. De fet, hi ha la intenció que regularment es facin activitats sobre Cardó. Matèria per tractar n'hi ha.

Blog del dia
El divendres, el portal 3cat24.cat pàgina web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio, en la qual diàriament destaquen un blog, van escollir el meu, De tard en tard, com a blog de dia. El llistat de blogs que han recomanat fins el moment es pot consultar aquí.