25/1/11

Narcís Oller. Literatura i modernitat

Com a un dels primers actes de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, dimecres dia 26, a les 6 de la tarda, a l'edifici de l'antiga Biblioteca Popular de Valls s'inaugurarà l'exposició Narcís Oller. Literatura i modernitat, que ha estat possible gràcies a la iniciativa de la Societat Narcís Oller i al finançament de la Fundació Festes Decennals, la Diputació de Tarragona i la Institució de Lletres Catalanes. L'exposició estarà oberta durant les festes i també els caps de setmana d'aquests mesos d'hivern.
La mostra és una excel·lent oportunitat per apropar-nos a la figura de Narcís Oller. La idea del contingut ha estat del filòleg Roger Roig i el disseny conceptual i dels elements que s'hi exposen ha anat a càrrec d'Àlex Rull. He vist les proves del material que preparaven i tot plegat em sembla excel·lent. Tinc ganes de veure-ho en el seu espai. L'exposició és el resultat del treball realitzat els darrers anys a iniciativa de la Societat Narcís Oller de poder tenir catalogat tota la documentació sobre l'escriptor vallenc. Això ha permès per una banda poder editar l'Àlbum Oller i per l'altra poder fer realitat aquesta mostra. L'exposició serà itinerant per la qual cosa es podrà veure en altres indrets de Catalunya. La llàstima que tot aquesta feina de catalogació no pugui ser la base pel Centre d'Interpretació de Narcís Oller que estava programat a la nova biblioteca pública que s'està construint a Valls però que a causa de la poca maduresa que a vegades demostren alguns polítics, va acabar sense estar present en el projecte constructiu.
L'exposició sobre Narcís Oller permetrà obrir finalment l'edifici de l'antiga Biblioteca Popular de Valls, que ha estat per vergonya dels vallencs quinze anys tancat. Aquest edificació noucentista va albergar la primera biblioteca pública que va inaugurar la Mancomunitat de Catalunya, l'any 1918, en època doncs de Narcís Oller. La imatge que acompanya el post és de la inauguració de la Biblioteca Popular de Valls.

1 comentari:

Joan Guasch ha dit...

la pregunta, ara, és: quin ús se'n farà d'aquest edifici tan bonic i, sobretot, emblemàtic? Se m'acuden coses, però no sé jo si els gestors de la cultura municipal...