8/6/08

La Fira del Llibre Ebrenc arriba a la cinquena edició



De dalt a baix, Marius Serra i Albert Pujol; la tanda de presentacions en la qual hi participaven els autors de Cossetània Francesca Aliern (en primer terme) i Ramon Miravall, i una imatge de l'estand de Cossetània

Passo la tarda de diumenge dia 8 de juny a la V Fira del Llibre Ebrenc. Els organitzadors, amb l'Albert Pujol al davant, l'autèntica ànima de la fira, han hagut d'ampliar l'espai perquè hi ha més estands que en anys anteriors. La Fira fa goig i poc a poc es va fent gran i convertint-se en una activitat de referència a les Terres de l'Ebre. Cossetània hi tenim un estand que està gestionat per la llibreria Bassa de Móra d'Ebre. Aprofito per parlar i saludar diversos autors de les Terres de l'Ebre que han editat amb nosaltres com Jesús Maria Tibau (El vertigen del trapezista), Francesca Aliern (Cor de Llop), Ramon Miravell (Toponímia major actual de les Terres de l'Ebre), Miquel Esteve de qui properament publicarem la seva novel·la que va guanyar la darrera edició del Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre, Xavier Garcia (coordinador de l'Obra Completa d'Artur Bladé i Desumvila), Artur Bladé (fill), Andreu Carranza (El invierno del tigre), etc. Em trobo i estic parlant una bona estona amb Màrius Serra qui més tard fa una xerrada dins els actes programats de la qual n'extrec unes frases:
"Cal reivindicar la lectura com a hàbit quotidià".
"No ens hem de sentir bitxos rars per aprofitar una tertúlia de cafè per parlar sobre el darrer llibre que hem llegit".
"La ficció serveix com a estratègia per parlar de la veritat".
"Sovint encasellem els autors sota una etiqueta, cosa que no hauríem de fer".
"Els llibres són millors els uns que els altres en funció de qui els llegeix i quan els llegeix".
"Estem farts de veure traduccions de novel·les anglosaxones situades en llocs on l'escriptor no hi té cap mena de relació".
"Soc lector abans que autor".
"Hem de ser capaços de transmetre la necessitat de llegir."
"La millor manera de transmetre l'afició a la lectura és llegint i explicant-ho".

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

Una gran festa de la literatura, un punt de fusió d'il.lusions i amor pels llibres. Llàstima que molts mitjans de comunicació mirin cap a un altre costat.