18/2/10

La única col·lecció de manuals de muntanya en català

Acabem de portar a imprempta i serà novetat el mes de març el llibre Excursionisme en BTT. Manual pràctic, de Beti Costillas i Joan Gelabert, que és el quart títol de la col·lecció de Manuals de muntanya que vam iniciar fa una quatre anys amb la publicació del llibre Esquí de muntanya, d'Albert Castellet. Aquesta és la única col·lecció viva del panorama editorial català dedicada a manuals de muntanya. En castellà hi ha força llibres d'aquesta temàtica.
La vam iniciar tot pensant que els nombrosos lectors que tenim de llibres d'excursionisme gràcies a la col·lecció Azimut podrien estar interessats en aquest tipus de llibres i així ampliar l'oferta de llibres de muntanyisme i de natura de l'editorial.
Són llibres escrits per experts, de qualitat. La col·lecció està dirigida per Joan Jové, persona amb gran experiència i currículum en el món de la muntanya, qui a més és un dels autors de la col·lecció.
No són llibres senzills d'elaborar ja que estan acompanyats de dibuixos, gràfics i fotografies a fi efecte de fer més il·lustratius i entenedors els consells que hi expliquen els seus autors. En els darrers títols hem pogut comptar amb l'ajuda de l'Institut Català de les Indústries Culturals en la línia de subvencions d'especial interès cultural, institució que ha valorat positivament el fet que aquesta col·lecció ompli un forat que ningú omplia en el llibre en català.
En aquest sentit, properament anunciarem una altre actuació que estratègicament serà molt important per a Cossetània, en un altre línia de considerable importància en el mercat editorial i que no hi ha presència de llibres en català, però això serà per un altre post.