12/2/10

La Setmana del Llibre Català es va definint

De l'organització de la 28a Setmana del Llibre en Català hem rebut aquesta setmana una nota on es va definint el funcionament d'aquesta activitat amb el canvi de dates i d'espai que es preveu enguany, després que l'any passat es portés a terme a Sant Cugat.
Se celebrarà del 10 al 19 de setembre al Parc de la Ciutadella de Barcelona, tot i que també s'estan concretant activitats similars a altres indrets del territori com Sant Cugat i Lleida. De fet, un dels objectius amb els que es treballa és que en fer-ho coincidir amb la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de setembre, la Setmana pugui amb el temps extendre's a tot el territori.
El format serà similar a la d'altres anys: una gran llibreria i espais per desenvolupar-hi activitats i és en aquest sentit on es demana la col·laboració dels editors de manera que es pugui preparar un programa atractiu. Dependrà principalment dels editors que s'aconsegueixi que la Setmana del Llibre en Català esdevingui una autèntica rentrée del món del llibre en català després dels mesos d'estiu. L'objectiu al que s'hauria d'arribar amb el temps és que la Setmana sigui, per una banda, el punt de sortida de les novetats en català de la tardor, i que, per l'altra, aprofitant la significació de la Diada, els dies de la Setmana, els llibres en català siguin els protagonistes arreu del país.