4/2/10

Nova imatge del web de Cossetània

La imatge que externament donem a conèixer en els nostres impresos, en les nostres portades, en els fullets que imprimim, en les aplicacions web diuen molt del que som i del que pretenem. Fa uns dies el Marc Volpini, un dels dissenyadors de Cossetània, que especialment s'encarrega de les portades, em va dir sobre dues propostes de portada que ens va presentar: "aquesta és molt Cossetània". Volia dir amb això que implícitament els tres dissenyadors de l'editorial l'Àlex Rull, la Georgina Solé i el Marc Volpini tenen un codi de com han de ser les portades de Cossetània a partir del que ells han entès dels gustos de les persones que en formem part i partir de l'evolució que s'ha anat fent. No hi ha res escrit, però és cert que hi ha un estil de fer les portades de Cossetània que a la vegada donen una imatge de segell. La veritat és que personalment n'estic molt content de l'estil que els tres dissenyadors han ideat per a les portades dels llibres. Clar que tenir aquest codi no escrit ha comportat haver de refer moltes portades, haver de desestimar determinats dissenys que eren correctes i haver de demanar l'opinió a la resta de col·laboracions de l'editorial, i també per part seva haver d'assimilar tota aquesta informació i processar-la correctament, tal com han fet.
Ara, per enguany, un dels canvis d'imatge que portarem a terme serà la de la web, tant de Cossetània com de Lectio. L'actual té més de cinc anys i ha quedat antiquada i poc al dia amb les necessitats del moment. Serà la tercera imatge de web que tenim després que la primera la fes l'Enric Català ja deu fer vuit o nou anys. La imatge de la web d'ara ja ha fet la seva funció. Des que es va començar l'actual pàgina web i que vam posar-nos a treballar amb Gestiomed, la web s'ha ampliant en moltes funcions. El primer que es va fer va ser posar-hi tot el catàleg i realment ara és l'únic catàleg vàlid de l'editorial. També es va implantar un sistema de botiga on-line que poc a poc ha anat incrementant el nombre de llibres que els lectors ens compren per aquest sistema. Hem incorporat a la fitxa dels llibres molts contigus rics. D'aquesta forma, a part de poder visualitzar la fitxa tècnica del llibre, es pot descarregar un fragment o es pot veure què n'han dit els mitjans de comunicació o els blogs dels llibres en qüestió. Hem enllaçat el web amb DILVE, de manera que tots els canvis que s'hi incorporen automàticament també queden fets al web del DILVE. Hi ha l'agenda de presentacions i també es pot descarregar el PDF de les novetats del mes següent. S'ha enllaçat directament a edi.cat els llibres que tenim en format electrònic, entre altres actuacions.Tot plegat, implica destinar-hi hores, moltes, i sobretot ser molt regular. La informació que hi han anat posant en el temps l'Anna Pons, la Judit Juncosa i la Raquel Estrada és molt valuosa per a l'editorial.
La imatge però del web ha quedat antiquada. Tenim clar que li havíem de fer un rentat de cara. L'Àlex Rull és qui ha pensat i ha planificat els canvis que s'hi han de portar a terme. Els incorporarem en un parell o tres de mesos. En aquest post uns avancem la imatge que tindrà. Hi haurà tot el que hi havia en l'antiga web però posat d'una altra manera i amb una imatge més moderna. Hi incorporarem poder llegir alguns dels titulars de la nostra Sala de Premsa o poder-hi visualitzar vídeos de promoció de l'editorial. El Resultat final esperem que agradi. Em sembla que la millora és molt substancial.