11/2/08

Nova col·lecció de clàssics catalans

Enguany a Cossetània iniciem una aposta clara pels autors clàssics catalans. En un post anterior, vam anunciar l'inici de la Biblioteca Narcís Oller. A més, coincidint amb l'aparició del primer volum de l'obra d'Oller, hem presentat també la col·lecció Biblioteca de Tots Colors que es dedicarà a la publicació d'obres d'escriptors clàssics catalans. Aquesta col·lecció està dirigida per l'escriptor i filòleg Magí Sunyer. L'obra que inicia la col·lecció és L'home que tenia més d'una vida i altres relats, de Joan Puig i Ferrater. La intenció és publicar cada any en aquesta col·lecció dos o tres títols.
Sobre el primer volum de la col·lecció, Guillem Jordi Graells en diu en el pròleg del llibre:

"...Aquestes peces, la majoria de les quals apareixen en llibre per primera vegada, traeixen diverses influències, des de la narrativa costumista fins a la prosa poètica més o menys derivada del simbolisme, passant per alguns models de la narrativa modernista més lligats al naturalisme i a una certa concepció del "drama rural"."

El futur dels diaris en paper
Un vídeo que publicàvem en aquest post, ens mostrava com podia ser el futur dels llibres amb l'aparició dels e-books. Aquest altre vídeo se situa el 2015 i ens avança una hipòtesi de com pot evolucionar el flux de la informació a Internet. La qüestió està: quin futur tindran els diaris en paper en la possible nova realitat?