15/5/09

Activitats de promoció literària a comarques

Aquest cap de setmana se celebra a Montblanc (Conca de Barberà) la primera edició de la Festallibre 09, amb un programa d'actes divers en el què hi podem trobar un mercat de publicacions, una ruta literària, una trobada d'autors, una trobada de membres de clubs de lectura, entre d'altres activitats. Tot el programa d'actes el podeu llegir aquí. És molt interessant que es facin aquest tipus d'activitats en què els llibres i la lectura adquireixen protagonisme al carrer, i que a més es portin a terme en diferents indrets de la geografia catalana.
Això es produeix unes setmanes abans de la Fira del Llibre Ebrenc, que enguany arriba a la sisena edició. Aquesta activitat, que es portarà a terme el diumenge 7 de juny, està ja plenament consolidada i té un lloc destacat en el calendari cultural de les Terres de l'Ebre
El llibre protagonista a comarques. Recordo que sovint quan els editors catalans parlem de la Setmana en Llibre en Català, sempre es comenta la necessitat de portar aquesta activitat també a altres indrets de la geografia catalana. Diversos anys es va fer la Setmana també a Lleida o Tarragona, però no hem aconseguit consolidar actes de la Setmana a comarques. Després que enguany se celebrés a Sant Cugat, ara s'està reflexionant sobre el futur de la Setmana; per tant, serà interessant que altre cop es'analitzi la manera com fer arribar aquesta activitat de promoció del llibre en català al territori.