24/5/09

La venda de llibres electrònics als EUA es dispara

La penetració al mercat de les calculadores
Del vídeo
De l'mp3
L'evolució de la venda d'e-books als EUA

En un curs sobre el llibre electrònic, Javier Celaya (dosdoce.com) ens va presentar les tres primes gràfiques que reprodueixo on es pot veure la penetració al mercat d'aparells electrònics. La primera fa referència a la calculadora que de fet va ser la primera computadora que va arribar a les nostres llars. Podem veure com en tant sols deu anys, els ciutadans, que no estaven acostumats a aquest tipus d'aparells, el van incorporar al seu us habitual. El que veiem amb els nous gatgets i especialment amb l'mp3 és que en el moment en què l'aparell comença a tenir un volum de vendes significatiu la gràfica cada cop s'enlaire més ràpidament. És el que sembla que intueixi les vendes de llibres electrònics als EUA on, per les dades del primer trimestre, la gràfica es dispara.
He trobat aquesta informació en el blog Soybits que referència l'article original a Teleread. El creixement de vendes d'e-books el primer trimestre del 2009 respecte el del 2008 ha estat d'un 110% que és molt gran i més tenint en compte el moment econòmic mundial en què ens trobem. Possiblement, el llibre electrònic deu ser l'únic sector del món del llibre que creix. En aquest trimestre s'ha passat de vendre per valor de 11.200.000$ (2008) a 25.800.000$ (2009). Exposa també que les vendes només del més de març de 2009 (10.000.000$) són similars a la de la totalitat de les del primer trimestre de 2008 (10.100.000$).
Aquí tot plegat encara està en una fase molt més inicial. La feina que als EUA fa Amazon amb el Kindle segur que és molt important perquè es pugui produir la popularització de llibre electrònic al mercat americà, però és interessant veure l'evolució que experimenta aquesta qüestió a l'altra banda de l'Atlàntic perquè potser ens anticipa el què passara aquí d'aquí a un temps.

1 comentari:

El veí de dalt ha dit...

D'aquí dos anys, estarem com els EUA!