25/3/10

"El meu petit animalari", llibres de natura per als nens

Aquesta setmana estem fent el servei de novetat de dos títols infantils resultats de la Fira de Bolonya 2009. Corresponen a la col·lecció que ara iniciem: "El meu petit animalari". Estratègicament, n'hem parlat en alguna altra ocasió, ens interessa, perquè és un món molt proper a l'excursionisme, on hi estem ben posicionats, publicar llibres de natura. Això ho volem fer de manera transversal, que tinguem llibres d'aquesta tipologia per a nens i per a adults, per a totes les edats. Ho vam començar fent-ho amb la col·lecció "La vida al voltant de...", però l'editor italià que realitzava els títols va frenar bruscament quan va començar la crisi econòmica i nosaltres ens vam quedar sense poder seguir la col·lecció.
A Bolonya 2009 hi vam anar amb la intenció de trobar alguna altra col·lecció de llibres de natura que ens omplís aquest buit. Buscàvem llibres de coneixement, il·lustrats i que tinguessin els suficients títols per poder omplir la col·lecció. A Bolonya hi anem, de moment, només una jornada. Recordo que vam fer totes les reunions que teníem en agenda, però no acabàvem de trobar un producte que ens fes el pes o els que ens agradaven ja tenien els drets venuts al català. Al final, quan pràcticament ja marxàvem, vam topar amb l'estand de l'editorial francesa Auzou i vam trobar la col·lecció "El meu petit animalari". Vam tenir tot just el temps per preguntar si els drets estaven lliures i per demanar que ens enviessin uns exemplars. Abans de l'estiu, via e-mail ja havíem tancat tots els termes del contracte i havíem decidit editar els dos títols que aquesta setmana arriben a les llibreries: La muntanya i el bosc i Els animals de companyia. En fem edició en català per Cossetània i en castellà per Lectio.
Un any després, aquest dimarts, hem tornat a la Fira de Bolonya a parlar de projectes que són realitat com aquest i a mirar-ne de nous. De l'estada a Bolonya 2010 en parlaré, però, en el proper post.