15/9/10

Ho superarem i serem més forts

Tenia previst dedicar els dos posts de la setmana passada, el de dijous i de divendres, a la Setmana del Llibre en Català. Fins i tot el de dijous ja el tenia escrit, però els esdevenimens que es van precipitar dijous de la setmana passada quan se'ns comunicà el tancament d'Arc de Berà, cosa que arrossegava també els pagaments pendents que ArcLogi té amb nosaltres, m'ha obligat a destinar tot el temps que tinc i més a trobar solucions per resoldre la crisi que se'ns presenta. De fet, escric aquest post aprofitant una nova nit d'insomni i també després que vegi que la notícia ha transcendit a la premsa.
El tancament d'Arc és de moment un cop dur per a moltes editorials que publiquem en català. Pel que sembla el cobrament del deute pendent està garantit, però ens cal buscar la fórmula perquè pugui ser cobrat el més ràpid possible. De moment, crea en general un problema de liquidesa a una part prou important del sector editorial en català.
Des de Cossetània no hem parat de treballar dijous, divendres, dissabte, diumenge i tota aquesta setmana colze a colze amb els editors de Xarxa de Llibres (Angle, Bromera i Cossetània) i amb d'altres per poder reduir l'impacte del tancament d'Arc i per poder retornar la normalitat (novetat de llibres, distribució, etc.) al sector el més ràpid possible. S'ha fet des de dijous molta feina i s'ha traçat la ruta a seguir. Particularment, puc assegurar que el futur de Cossetània està completament assegurat tot i que en aquests moments tenim algunes dificultats que sens dubte superarem. Ens queda molta feia per fer i pocs dies per fer-la. Treballem a contrarellotge, però amb el convenciment que ho superarem i que quan sortim de la crisi, serem més forts. A qui, de moment, tot plegat també repercutirà serà al blog De tard en tard, ja que disposaré de menys temps del poc que ja tenia per anar-lo actualitzant. De totes maneres, intentaré que enlloc de fer dos post a la setmana, durant una temporada, escriure'n només un.

15 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Rebeu tota la meva solidaritat, suport i estímul. Endavant!!!

Tirant al cap ha dit...

Amic Jordi, les prioritats ara estan clares. Com bé dius, cal buscar la manera d'eixir reforçats d'aquest daltabaix. I de segur que la trobarem.
Una abraçada molt forta!

GM Newgrange ha dit...

Segur que us en sortireu, Jordi, malgrat aquest imprevist... Si cal fer qualsevol cosa, compta amb mi, com segur que amb molta altra gent.
Molta sort i endavant!

Anònim ha dit...

Tots farem el que calgui per sortir-nos-en!

Jordi Migó ha dit...

Ànims Jordi, de ben segur tot els que ens està passant:
1.- Ens ajuda a ser més forts.
2.- Estem en un aprenentage dia rere dia que no hi ha cap catedràtic que ho pugui ensenyar.
Ens veiem.

Sendra ha dit...

Com a distribuidora del País Valencià que distribuïm llibres en català, rebeu tot el nostre suport.

Duguem més de 30 anys en el sector i des de l'experiència podem dir que segur que en sortireu enfortits.

Per suposat, ens posem a la disposició dels editors afectats per al que necessiteu, especialment a la dels que ja distribuïm actualment a la nostra zona.

Salvador Macip ha dit...

Ànims, segur que tot s'acabarà solucionant d'una manera o una altra. Teniu el nostre suport.

Anònim ha dit...

No hi entenc gaire, de com funciona el món editorial i la indústria en aquest sector, però què és el que s'està fent malament?
No estarem davant d'un cas com el de la construcció? Fa només tres o quatre anys tothom es pensava que les coses anaven bé en el món immobiliari, pero després es va demostrar que quan les coses s'haurien hagut de començar a fer de manera diferent no es van saber fer. D'un dia per l'altre es va col·lapsar tot ell com un castell de cartes, arrossegant empreses de totxo i ciment, i al seu darrere fabricants de portes, de frontisses, de lavabos, d'endolls i de porters automàtics, de venda de pisos i de tot el que hi tenia a veure.
Què s'està fent malament, en el món del llibre, perquè l'ambient sigui tan pessimista, les vendes hagin caigut tant i les perspectives siguin tan negres?
Hi som a temps, encara, de fer les coses de manera diferent?
Ja ho deia Einstein: SI VOLS RESULTATS DIFERENTS, HAURÀS DE FER COSES DIFERENTS. No s'hi val continuar fent les mateixes coses 'una mica més bé cada dia'. Es demostra que l'estratègia no funciona.
MOLTS ÀNIMS I A VEURE SI ENTRE TOTS HO TIREM ENDAVANT!!!!!!

Mireia

Gabriel Serra ha dit...

Endavant Jordi, us en sortireu segur!! Ja saps que podeu comptar amb la gent de la Conca (com sempre).

Màrius ha dit...

Jordi, Josep i tota la resta.
Ànims i endavant, si us puc ajudar en alguna cosa, només cal que ho digueu.
Ho superarem, segur.

gonzalezcastro ha dit...

Ànims, Jordi i Josep Maria. Sou una gent seriosa, treballadora i que sap el que es fa. Cossetània no desmereix al costat d'editorials amb més cèntims al darrere. Segur que trobareu la manera de sortir-vos-en. Una abraçada.

Jordi Ferré ha dit...

Moltes gràcies a tots pels ànims. És reconfortant sentir en moments durs el caliu de la gent que ens aprecia.

Dan ha dit...

Ànim mestre. Justament vosaltres sou dels teniu prou empenta per plantar cara a tots els problemes.

miquel ha dit...

Endavant, Jordi, que feu molt bona feina. Els lectors continuem fidels.

Montse ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.