10/10/10

Tot iniciant el camí cap a la normalitat

La setmana que demà dilluns comença suposarà l'inici del camí per trobar la normalitat tant desitjada després que ahir 9 d'octubre es complís un mes que ens anunciessin la crisi de l'Arc de Berà. In quin més!!! La data la tinc fixada al cervell i segurament mai l'oblidaré. A inicis d'aquesta setmana vam decidir canviar de logista, de manera que Arc Logi (l'empresa que feia la logística per Arc de Berà i que és la que a nosaltres ens deu les liquidacions pendents) no servirà a partir d'aquest mes els llibres de les editorials de Xarxa de Llibres. Els detalls de tot plegat ho anunciarem aquesta setmana en una nota de premsa de Xarxa de Llibres. Una vegada presa la decisió, després d'intenses negociacions, ens hem posat a treballar ràpidament per poder reiniciar el servei de novetats, primerament dels llibres que ja tenim impresos i que estava previst que arribessin a les llibreries el mes de setembre. D'aquesta manera, aquesta setmana arribaran a les llibreries aquests dos títols de Cossetània: La Riera. Orígens i secrets de la família. Les receptes del restaurant, basat en la telenovel·la de TV3, i Bèsties i bestioles (Peixos de riu, amfibis, rèptils, insectes...), de Celdoni Fonoll, que per altra part es presenta dijous al vespre a la Casa del Llibre.
D'aquesta manera, fem el primer pas per retrobar la normalitat i poc a poc aniran arribant a les llibreries les novetats pendents. Per restablir tot el servei, especialment el de reposicions, queda encara moltíssima feina per fer, ja que hem de traslladar milers de llibres que tenim al magatzem d'Arc Logi cap el nou operador i fins que no hi hagi exemplars de tots els títols vius no es podrà restablir al 100% les reposicions. A mesura, que arribin al nou logista se serviran els llibres que estiguin pendents per arribar a les llibreries. Per tant, demanem disculpes als llibreters i els lectors perquè hi haurà títols que no es podran servir immediatament. En cap cas seran però les novetats. Esperem això sí que de cara la campanya de Nadal tot plegat estigui resolt. Ens queda per resoldre la fórmula com es distribuiran els llibres de Lectio per l'Estat espanyol. En les properes setmanes prendrem les oportunes decisions, però hem de prioritzar la feina a fer i ara el més important era restablir les novetats al mercat català.
I mentre resolem això, hem de pensar amb el futur i amb els nous projectes. Per això hem estat tres dies a la Fira de Frankfurt per intentar vendre algun dels nostres títols a altres mercats per la qual cosa hem fet diverses gestions i per estudiar nous títols o col·leccions que vagin en la línia de l'editorial. Hem fet bona feina els tres dies que hi hem estat. Ara caldrà seguir-ho tot. A Frankfurt hi he vist menys ambient que en anys anteriors. L'estand de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana ocupava menys espai i hi havia algun segell de menys. Es va fer una recepció per als editors catalans a l'estand de l'Institut Ramon Llull, cosa que l'any passat es va trobar a faltar i, en aquest sentit, es va anunciar de cara l'any vinent que el Llull i els editors catalans compartirem espai d'alguna manera o altra. Les bases per fer-ho estan posades.
Aquesta setmana ho comentava amb l'equip comercial de Xarxa de Llibres: ens queda molt feina per fer, és cert, però hem començat a prendre decisions que encarrilen el futur. Comentàvem que és molt millor la tensió pel volum de feina que cal fer que la tensió per la incertesa. El camí està traçat, el futur ens espera; cal recórre'l doncs en passos ferms, amb decisió i amb la grata companyia dels editors de Xarxa de Llibres. El camí a recórrer és dur però amb bona companyia es fa més planer.

4 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

és bo saber que a poc a poc es va paint el sacceig

Anònim ha dit...

Tu, tant purista,Venut al Capital

Jordi Fernando (Editorial Meteora) ha dit...

Jordi, des de Meteora ens n'alegrem que les coses es vagin reconduint, tot i que encara queda el més delicat: que cobreu les factures que us deuen. Desitgem de tot cor que això també es produeixi ben aviat. Una abraçada des de la Gran Via barcelonina.

Jordi Ferré ha dit...

Gràcies pels ànims Jordi. Ha estat una bona sotregada. De moment, poder tornar a estar operatius per a la venda de llibres està resolt. La qüestió del cobrament però encara no.