24/10/10

De La Riera i d'un final incert


Aquesta setmana, dimecres, vam presentar a la llibreria Bertrand un dels llibres més importants de la campanya de Nadal de Cossetània, el llibre La Riera, el llibre de la sèrie de TV3. La presentació va resultar ser un acte extraordinari, amb la sala plena a gom a gom, amb actors de la sèrie, amb degustació d'Estrelles de La Riera. La presentació la teníem prevista incialment per la Setmana del Llibre en Català, però la vam haver d'ajornar ràpidament tant bon punt va esclatar el conflicte de l'Arc de Berà. El llibre ha estat un mes i escaig imprès sense que es pogués distribuir mentre resolíem el nou sistema logístic. Aquest retard en aquest llibre i en d'altres ha estat una de les conseqüències indesitjades del tancament de l'Arc de Berà. Al final, però s'ha pogut fer una excel·lent presentació i el llibre ja és a les llibreries. En el vídeo que acompanyo aquest post podeu veure un reportatge de la presentació. El llibre té dues parts ben diferenciades: en primer lloc s'explica el que seria la història de la família Riera fins al moment abans que comencés la sèrie i en la segona part del llibre es reprodueixen les receptes dels diferents plats que han sortit en la sèrie: les cartes del restaurant, etc. Les receptes són obra de l'assessoria gastronòmica de la sèrie Núria Bàguena amb la col·laboració d'Oriol Carrió, que és el cuiner que cuina de debò els plats que apareixen en pantalla. Els plats van acompanyats d'excel·lents fotografies a tot color de Meritxell Argeleguer.
L'arribada del llibre La Riera a les llibreries, tal com he comentat en altres posts, ha estat l'inici del camí cap a la normalitat de l'activitat de Cossetània. Resolt el sistema logístic de Catalunya ara ens posem a treballar amb la distribució dels llibres a Espanya. No serà feina fàcil, perquè incomprensiblement l'Arc de Berà no ens ha facilitat el nombre de llibres que tenim dipositats en les diferents delegacions d'arreu de l'Estat. Ara caldrà reconstruir els dipòsits existents amb les dades que ens facilitin els diferents delegats, sense que ho poguem contrastar, cosa que pot produir desajustos d'stocks. En fi, aquesta és la situació que tenim i la que hem de resoldre de la millor manera possible. Tot plegat ho hem de fer ràpid perquè tenim llibres de Lectio (el nostre segell en castellà) que traurem nous per aquesta temporada de tardor-hivern i perquè cal resoldre el més aviat possible el subministrament dels nostres títols als diferents punts de venda de l'Estat espanyol.
Mentre treballem per tirar endavant la comercialització dels llibres de Cossetània i de Lectio, seguim fent múltiples gestions per resoldre el cobrament del deute que l'Arc de Berà té pendents amb els editors afectats. S'està en continu contacte amb el Departament de Cultura de la Generalitat i aquesta setmana ens hem reunit un cop amb representats de l'Arc de Berà i hem fet una assemblea d'editors afectats. Tot plegat en aquest moment està força per no dir molt encallat. Dimarts al migdia hi ha convocada una roda de premsa per explicar en quina situació ens trobem actualment. A hores d'ara el conflicte no està resolt i el seu final és malauradament del tot imprevisible.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres quina presentacio tan 'xula'... espero que el llibre sigui un 'bombasso' de vendes i que hi guanyeu molts diners, que al final, ben mirat, és una cosa bastant agradable que passi.
Petons i MOLTA SORT!

Mireia

Marcel Banús ha dit...

Ja he tingut a les mans el llibre La Riera. En conjunt cal dir que està molt i molt ben editat. I les fotografies són senzillament espatarrants. ¡Moltíssimes felicitats!

elenaranda ha dit...

Està clar que el tancament de l'Arc de Berà ha alterat l'agenda de moltes editorials, però veient l'esforç que esteu fent per oferir novetats tan interessants com aquesta aposta de La Riera només us puc felicitar. Molta sort i molts ànims!