23/7/07

Presència de llibres catalans i valencians a les llibreries

Cultura21.cat publica avui una informació amb declaracions de Joan Carles Girbés, director editorial de Bromera i a qui podem llegir al bloc Tirant al Cap. Destaco el paràgraf següent:
Girbés considera que la presència de catalans a les llibreries del País Valencià és “menor del que hauria de ser, de la mateixa manera que és deficitària la presència de valencians a les llibreries del Principat. Ara el nostre esforç es concentra en capgirar aquesta situació amb la convicció que compartim la mateixa llengua i la mateixa cultura.”
Té raó l'amic Joan Carles Girbés, als editors catalans ens costa ser presents a les llibreries del País Valencià, de la mateixa manera que als editors valencians els costa tenir presència a les llibreries de Catalunya. Hem comentat en aquest bloc que tenim un mercat petit, massa petit, i, per tant, necessitem estar presents en totes les comarques de parla catalana, però ens costa molt. Malgrat que el que diuen i fan cada dia alguns polítics no ens ajudi, els editors catalans i valencians hem de treballar per augmentar la nostra presència en tots els territoris de parla catalana. Bromera se n'està sortint prou bé amb el posicionament dels seus llibres al Principat.