27/9/07

El Liber i les fires de llibres dels mesos de tardor

El mes d'octubre, i els mesos de tardor en general, ens arriben als editors amb una intensa activitat firal. Comencem, la setmana vinent, del 3 al 5 d'octubre amb el Liber, que cada any es porta a terme una setmana abans de la Fira de Frankfurt de manera que els editors d'Amèrica Llatina puguin aprofitar el viatge que fan a Europa per assistir als dos esdeveniments.
Des que vam crear l'any passat el segell Lectio Ediciones, Liber és una fira que ens serveix per realitzar algun contacte. Aquesta fira se celebra amb alternança anual entre Barcelona i Madrid. Com que els dos darrers anys s'ha celebrat a la capital de l'Estat, ara se celebraran dues edicions seguides (2007 i 2008) a Barcelona. Aprofitarem Liber per poder-nos reunir amb els distribuïdors que ens comercialitzen el segell Lectio a l'Estat espanyol. Ara que ja fa mes d'un any que vam crear-lo, podem constatar que una de les dificultats més grans que tenim és aconseguir un bon posicionament a les llibreries espanyoles. Ens cal doncs treballar en aquest sentit i és importantíssim poder mantenir un diàleg personal amb els distribuïdors i facilitar-los la major informació possible. També Liber ens ha de servir, ara que ja tenim un mínim catàleg, per iniciar contactes amb l'objectiu de poder comercialitzar els nostres productes a Amèrica Llatina. Per fer-ho comptem amb els consells molts valuosos d'editors independents catalans com nosaltres que tenen segell en català i castellà.
Liber té un interessant programa de xerrades i conferències. M'ha cridat l'atenció la V Jornada del Sector Editorial i e-learnig que se celebrarà el dijous 4 d'octubre i d'on destaco un taller del grup Dosdoce sobre tendèncis del marketing online del llibre i una ponència que porta per títol Las nuevas posibilidades de Internet: Second Life y el mundo editorial, realitzada per la divisió corporativa d'IL3-Universitat de Barcelona. Em serà difícil anar-hi perquè no volem destinar més d'una jornada al Liber ja que la setmana següent en motiu de la Fira de Frankfurt ja estarem força dies fora del despatx, però aquestes qüestions de màrqueting per Internet i de noves possibilitats, com Second Life, em són d'interès. Després del Liber, el 6 i 7 d'octubre tenim la Fira del Llibre de Muntanya i seguidament la Fira de Frankfurt. El novembre, entre el 21 i el 25 de novembre, el Saló del Llibre al qual, Cossetania, hi assistirem, com l'any passat, amb un estand conjunt entre nosaltres, Arola Editors, Publicacions de la URV i la Diputació de Tarragona, i, encara els queda, a molts editors, nosaltres de moment encara no hi anem, la Feria del Libro de Guadalajara, del 24 de novembre al 2 de desembre.

1 comentari:

Tirant al cap ha dit...

No vull ni pensar la quantitat de feina acumulada que trobarem en tornar de totes aquestes "festes"... Salut per a sobreviure, company!