4/10/07

Obra inèdita d'Artur Bladé i Desumvila

Vam anunciar en un post anterior que a començaments del 2008 presentarem dos nous volums de l'Obra Completa d'Artur Bladé i Desumvila. Dèiem llavors que un dels volums, el corresponent al Cicle de la Terra Natal II incorporaria els llibres L'edat d'or, Crònica del país natal, Visió de l'Ebre català i Guia de Benissanet. Fa unes setmanes, en posar-se a treballar en aquesta edició la família d'Artur Blade ens comentà que havien trobat entre els papers de l'autor la segona part, inèdita, del llibre L'Edat d'Or que estava mecanoscrita a punt per publicar i que no sabien per quines causes al final no es va editar. Per aquest motiu, ens ha semblat oportú canviar l'estructura d'aquest segon volum del Cicle de la Terra Natal i deixar-hi Crònica del país natal, Visió de l'Ebre català, la Guia de Benissanet, i incorporar-hi Les primeres descobertes. D'aquesta manera, en un proper volum per publicar possiblement el 2008, s'editarà conjuntament i en un sol llibre tota L'Edat d'or, la part publicada i la part inèdita. En la primera part de L'Edat d'or, Artur Bladé recull la seva memòria d'infantesa, d'un temps que l'autor considera "daurat" i que en el curs dels anys rememora, tractant de reproduir la puresa de les descobertes encantades, de les sensacions, sentiments i objectes. En la segona part, la que és inèdita, Artur Bladé escriu sobre els records de la seva joventut.
Per altra part, també ha aparegut una segona part, també inèdita, de l'Exiliada, en la qual Artur Bladé completa l'exili a Montpeller. Aquesta part en aquest moments s'està revisant i es preveu incorporar-la també en un volum del Cicle de l'Exili de l'Obra Completa d'Artur Bladé i Desumvila.

1 comentari:

Tirant al cap ha dit...

Anit van fer un elogi de l'obra d'Artur Bladé al programa L'hora del lector, del Canal 33 (de moment, l'emisió de TV3 encara arriba al sud). Enhorabona per aquesta gran tasca!