27/12/07

50è aniversari de la mort de Carles Cardó

El 2008, se celebrarà el 50è aniversari de la mort de Carles Cardó Sanjoan, qui fou un influent pensador, escriptor, eclesiàstic, canonge de la catedral de Barcelona i també un dels ideòlegs dels pensaments demòcrates cristians. Cardó, catalanista de convicció, fou molt crític amb els dirigents de l'Església espanyola dels anys vint i trenta. Els seus articles, discursos i pensaments sobre l'Església i sobre la situació de Catalunya tenen completa vigència.
Per commemorar el 50è aniversari de la seva mort s'ha constituït a Valls, la seva ciutat natal, una comissió on hi ha institucions com la Parròquia de Sant Joan o l'Institut d'Estudis Vallencs i d'on també en formo part ja que tenim la intenció de publicar l'any vinent a Cossetània un parell de monografies sobre Cardó en les quals hi treballa el professor Lluís Maria Moncunill. També es preveu organitzar diverses conferències, una exposició per mostrar la seva obra i el seu pensament i, entre altres activitats, un seminari sobre Cardó. Ara, estem en la fase de contactar amb diferents institucions per buscar recursos econòmics i de perfilar el programa d'activitats. En parlarem en propers posts.
La imatge que acompanya el post correspon a la portada del llibre El catalanisme del Dr. Carles Cardó, de Jordi Giró i París, que vam publicar a Cossetània l'any 2001.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Impressionant "Les dues tradicions. Història espiritual de les Espanyes". Quina clarividència i actualitat. Aquest era un home de Déu, que es va esforçar per entendre dolorosament el seu poble.