7/2/08

El premi

Fa gairebé dos anys i com a simple diversió vaig escriure dos relats eròtics, em va agafar així, no sé ben bé perquè. Una vegada escrits els vaig rellegir i vaig deixar-los a l'ordinador, en repòs. El mes de desembre, bloguejant vaig fer cap en un bloc on es deia que s'havia convocat una nova edició del Concurs de Contes Eròtics del Carnaval de Vilanova. Això em retornà als contes que havia escrit. Els vaig rellegir de nou i em vaig preguntar: i perquè no els presento al concurs? Durant uns anys vaig estar al jurat del Premi de Narrativa Curta per Internet Tinet i habitualment he de decidir la publicació o no d'un manuscrit que se'ns presenta a Cossetània, però m'és del tot impossible decidir jo mateix si un escrit fet per mi val la pena o no. Sempre tens l'opció d'ensenyar-los a llegir a la família o als amics, però què et diran? encara que no els agradin seran poc sincers amb mi. Per això vaig decidir presentar-los al concurs, perquè fossin persones sense cap condicionant que els valoressin. Fa uns dies em va trucar, el secretari del jurat, i em va dir que havia estat un dels tres finalistes del premi, que es lliuraria el dimarts dia 5 de febrer a les 7 de la tarda a Vilanova. Sincerament, em va donar una bona alegria i suposo que vaig sentir la mateixa satisfacció que senten altres autors quan els notifiquen que la seva obra ha estat d'alguna manera guardonada. Sempre, per motius evidents, he estat situat a la banda dels editors, comprenia i entenia l'emoció que senten els autors quan se senten reconeguts, però res és igual quan es viu en la pròpia pell, tot i que el premi és modest. El dimarts dia 5, tenia programat assistir a la presentació del llibre La cuina de la poma, a l'FNAC. Vaig combinar-m'ho perquè hi assistís una altre persona de Cossetània ja que volia ser a l'acte d'entrega de premis on s'anunciaria qui seria el guanyador. Al final l'alegria va ser encara més gran ja que resulta que el meu conte "L'obsessió" ha estat l'obra guanyadora, entre els 32 relats que s'hi van presentar, de la 6a edició del Concurs de Contes Eròtics del Carnaval de Vilanova. El premi: una estàtua de ceràmica, 500 euros i la publicació del relat junt amb els tres finalistes dels darrers tres anys. Tot plegat, que estic més content que un gínjol i que moltes gràcies al jurat per haver considerat que el meu relat mereixia el guardó.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

felicitats pel premi!!!!

de fet ja està bé: ara patiràs lo que patixen els escriptors a l'hora d'editar el llibre... pot ser ben divertit!!!! :D

Tirant al cap ha dit...

Enhorabona, Jordi!!! Ho tenies ben amagat, això. Estic delerós de llegir el relat. Qui, com i quan es publica? No ens prives d'aquesta informació!
I vés amb compte amb el contracte i els drets d'autor! Ja saps què diu l'AELC dels premis i tot això... He, he.

efaura@xtec.cat ha dit...

Moltes felicitats Jordi, desconeixiem aquesta tirada per l'escriptura. Sempre, per modes que sigui, és una satisfacció rebre un premi. En el teu cas per uns instants et poses a la pell de l'autor.
No t'aturis, continua escrivint,i informa'ns de quan i on es publicarà l'obra guanyadora.

Jordi Ferré ha dit...

Moltes gràcies a tots els que em feliciteu, tant els que ho féu per mitjà del bloc, com els que m'han enviat directament un e-mail. El llibre on hi haurà el meu relat sortirà publicat per Carnaval de l'any vinent. Ja n'informaré per mitjà del bloc.

núria ha dit...

Vaja, vaja ... fins ara eres un inèdit(or)?
:)

Enhorabona!

Anònim ha dit...

Ets un crac, xiquet. Felicitats!

El veí de dalt ha dit...

Vaja! Felciitats, noi! Si ho arribo a saber, em presento també amb el que acabo de penjar al blog!
I haurem d'esperar fins al'any vinent per llegir-lo? No el pots penjar ja?

Unknown ha dit...

Felicitats Jordi!
Ho portaves ben amagat això d'escriure.

Anònim ha dit...

Moltes felicitats cunyat! Suposo que ens passaras el relat a les cunyades,no! segur que totes estem deleroses per llegir-lo! Enhorabona!!! Montse B.

Octavi Serret-serretllibres ha dit...

moltes felicitats Jordi, i anims a ver si et tenim tambe com autor i podem vendre els teus llibres