4/9/08

Un tastet de galetes i de cultura

M'arribo un dia de les vacances d'agost a Santa Coloma de Farners i fem una visita al Museu de la galeta, de Galetes Trias. En el Museu, que els propietaris de l'empresa van inaugurar l'any 1995, es pot contemplar l'antiga maquinària amb la qual la família Trias va començar a fer galetes i l'evolució que aquesta ha tingut des de fa cent anys, el 1908, quan van començar, fins ara. També es poden apreciar els diferents dissenys que han tingut les capses de galetes d'acord amb les modes de cada temps. S'accedeix al Museu per unes escales amb unes grans vidrieres encarades a la fàbrica que permeten veure tot el procés productiu de les galetes. Em vaig quedar amb les ganes de poder veure l'audiovisual que tenen produït i que reprodueixen per a les visites guiades.
La visita al Museu et permet fer un tastet de les excel·lents galetes i també estan a disposició dels visitants diverses col·leccions de postals que de forma gratuïta poden endur-se. Una de les col·leccions reprodueix quatre rondalles catalanes: dues de Ramon Llull, "El corb i la serp" i "L'Agró que s'havia fet vell", i dues de Jacint Verdaguer, "El mariner de Sant Pau" i "La Nadaleta". Un tastet de galetes i un de cultura, tot i que aquell dia veig que tenen molta més acceptació les galetes que les llegendes. En qualsevol cas, com que ambdós tastets són compatibles acabo llegint les llegendes tot degustant un extraordinari Neulet.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre en els nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut