18/9/08

Fullet informatiu en català de Morgat (Bretanya)

Un familiar acaba de venir de vacances de la Bretanya i m'ha lliurat com a curiositat un petit fullet turístic de Morgat escrit en català i que adjunto en aquest post. Suposo que el fet que el bretó sigui, com el català, una llengua minoritzada deu fer que en aquesta zona estiguin més sensibilitzats per les qüestions lingüístiques i d'aquí la idea d'oferir el fullet en català. Quantes vegades veiem el reconeixement de la nostra llengua des de fora de l'Estat espanyol, mentre aquí hem de escoltar dia si i altre també constants atacs al català! 
Seria interessant, per altra part, que aprenguéssim d'aquesta iniciativa bretona i que també en els nostres espais d'interès turístic s'oferissin fullets traduïts a més de a les llengües habituals (castellà, anglès, francès, alemany, etc.), a llengües minoritzades. Pot ser tot el senzill i econòmic que es vulgui, com aquest de Morgat, però seria una bona manera de fer pedagogia lingüística.

2 comentaris:

Doe ha dit...

Jo vaig trobar-me informació en català en un viatge que vaig fer fa més de tres anys a Nepal. Em va agafar desprevingut, no m'ho esperava. Encara que amb faltes d'ortografia, era un detallàs!

Anònim ha dit...

També la vaig trobar a França. A la ciutat de Bayeux (Normandia), que va ser la primera ciutat lliberada de la França ocupada pels nazis.