7/2/10

Premonició

Com si fos una premonició, en la novel·la d'Antoni Real, Sota la neu, que vam començar a distribuir a mitjans de gener ja es parla dels Jocs Olímpics d'Hivern de Barcelona. L'autor de l'obra situa la novel·la a la ciutat de Barcelona afectada per una gran nevada que la paralitza durant una setmana. Enmig del caos, Real hi descriu diverses històries humanes que tenen com a fil conductor la neu. És una novel·la que es parla de meteorologia, que dibuixa una possible televisió del futur lligada a les xarxes socials i que té també els seus moments per definir-hi una trama d'amor. Situa els fets en un futur no gaire llunyà. La gran nevada que descriu no és cap utopia. De fet és perfectament possible i el canvi climàtic ho afavoreix. Tal com va assegurar-ho el meteoròleg Francesc Mauri en la presentació, tot és qüestió d'esperar perquè aquesta gran nevada que anuncia Antoni Real en el llibre segur que un moment o altre passarà. I com a nota curiosa, hi trobem que l'autor parla d'una possible candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern. Ho va escriure molts mesos abans que s'anunciés, ja que a Cossetània ens la va entregar per una primera lectura abans de l'estiu. Hereu va anunciar-ho el 13 de gener; llavors el llibre ja estava imprès ja que es va començar a distribuir el 19.
Aquest és el fragment on s'esmenten els Jocs Olímpics d'Hivern a Barcelona:
- T'imagines demà, dissabte, les fons de Montjuïc funcionant a tota pastilla?
En Marcel va veure la imatge de seguida:
- Ei, bona aquesta, si senyor! Aigua, música, color i, al davant la cortina de neu urbana més impressionant de la història. Quina passada! I tot plegat dedicat als que fa uns anys van dir que les estacions d'esquí ja podien tancar barraca! Ha, ha, ha...
Encara va anar més enllà amb la seva capacitat imaginativa:
- Quina foto tan bona per demanar els Jocs Olímpics d'Hivern per a Barcelona!
- Doncs, no te'n fumis, que Torí també té algunes estacions d'esquí lluny, com Barcelona..., i ja ho veus. Van organitzar uns Jocs ben macos, l'any 2006.