7/6/10

La pluja, els llibres ebrencs i altres activitats


Cap de setmana d'intensa activitat i d'anar amunt i avall. Divendres a la tarda, he de combinar-m'ho per poder ajudar a la festa del IES Jaume Hugut i per poder anar la presentació a Cambrils de la novel·la guanyadora del II Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall, Tots tenim secrets, de Carme Lafay. És la primera obra en català d'aquesta autora. És una lectura que tinc pendent però que les tres persones de l'editorial que se l'han llegit m'han dit que és excel·lent. Aprofito la presentació per parlar una bona estona amb l'alcalde de Cambrils Robert Benaiges. És un plaer conversar amb una persona que té responsabilitats polítiques i inquietuds literàries. Torno cap a Valls i m'incorporo a la festa del IES Jaume Huguet i, com a membre de l'AMIPA, ajudo en el que puc.

El dissabte tinc una tarda-vespre complicada, el CEIP Eladi Homs fa també la seva festa que coincideix amb el 25 aniversari de l'escola, motiu pel qual hem editat el llibre, Eladi Homs. 25 anys d'escola, he d'anar a la Fira del Llibre Ebrenc, a Mora d'Ebre, que enguany obre com a novetat les portes el dissabte a la tarda, i també se celebra a Valls, la Nit de Premis, en la que col·laboro en l'organització. Intento arribar una mica a tot arreu. A primera hora de la tarda junt amb la comercial de Cossetània, Isabel López, anem a Mora, instal·lem l'estand, assisteixo a la inauguració, converso una estona amb Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, i retorno cap a Valls per anar a la Nit de Premis. Aquesta activitat que es va començar fa 27 anys amb el lliurament per part del setmanari El Pati del Vallenc de l'any té ara un cartell de premis molt ampli. A part de destacar el guardó de Vallenc de l'Any per Enric Nogués, persona vinculada a entitats com Sal Grossa, l'AAEET, la Coral Terpsícore o l'Associació de Veïns del Barri de Sant Josep Obrer; aprofito per felicitar, entre altres, Gemma Casalé pel guardó del premi Cristina Requena de Periodisme per a la tertúlia de Ràdio de Valls que ella dirigeix, i Jordi Andreu que de forma totalment altruïsta fa el programa Pilar de 8, a Ràdio Altafulla, dedicat a l'actualitat castellera i que ha estat el guanyador del Premi Joan Ventura de periodisme casteller. Just acabada l'entrega de premis passo una estona per la Festa de l'Eladi Homs.

A la Fira del Llibre Ebrenc diumenge el matí de Cossetània hi ha la Isabel López i l'Emma Alcàzar. Cap el migdia mentre rodo en BTT pels camins de l'Alt Camp, rebo una trucada de la Isabel que em comunica que una tempesta molt forta d'aigua ha acabat amb l'activitat matinal de la Fira. A primera hora de la tarda, m'arribo a Móra d'Ebre. Encara es veuen les conseqüències de l'aiguat però el cel s'ha aclarit i la Fira s'obre novament. El temps insegur ha perjudicat l'activitat ja que la tempesta del matí ha anat a caure en el moment en què hi acostumava a haver-hi més gent. A la tarda es fan dues sessions de presentacions en les que hi tenim autors nostres. Aprofito l'estona prèvia per parlar amb ells, cosa que sempre és agradable. Promocionem especialment en aquesta fira la novel·la del riberenc Miquel Esteve, Llinatge, que acabem de publicar. En començar la darrera sèrie de presentacions en la que hi tenim un grup important d'autors torna la pluja. La presentació es pot portar a terme ja que es fa sota cobert i quan acaba només queda l'acte de cloenda que va a càrrec de Vicenç Villatoro. Recollim l'estand i tornem cap a Valls. La pluja ha deslluït en part la Fira malgrat que s'ha pogut portar a terme i ha fet que no hi hagi assistit tanta gent com l'any passat. Em sap greu perquè tot l'equip dirigit per Albert Pujol treballa dur i amb molta il·lusió tot l'any per aquest esdeveniment, però es clar, com diu la dita "mai plou a gust de tothom".