13/3/11

Amb molta il·lusió

En la junta directiva de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana que es va celebrar aquest dijous dia 10 de març, Enrest Folch, fins aquell dia president, va anunciar la seva dimissió per poder atendre les seves noves obligacions professionals, tal vegada que recentment ha assumit la responsabilitat de director editorial d'Ediciones B. La junta va acordar que fos un servidor, vicepresident primer, qui assumís aquesta responsabilitat. Aquest acord, així com el d'altres canvis en la junta directiva, haurà de ser ratificat per l'assemblea de l'Associació que es portarà a terme a principis d'abril.
Assumeixo la presidència de l'Associació, prèvia ratificació com he dit de l'assemblea, amb molta il·lusió per treballar per l'edició en català; de la mateixa manera que ho he fet des de gener de 2010, com a vicepresident primer de la junta presidida per Ernest Folch o com a vocal des del gener de 2006 amb la junta presidida per Lluís Pagès.
Els propers temps seran molt importants per a l'edició en català. Hi ha diverses circumstàncies que ens faran treballar de valent i haurem de ser imaginatius. En primer lloc, la situació de crisi econòmica i el descens de les vendes dels llibres en general que ha afectat en major cruesa el llibre en català ja que és el que té menys rotació a les llibreries. A aquest fet hi hem de sumar les retallades que ja se'ns han anunciat dels ajuts institucionals, retallades que arriben a un sector que ja veia com per exemple ajuts com el de traduccions o el propi ajut a la producció no arribaven a cobrir el que s'esperava. I finalment, el canvi de paradigma que viu el món del llibre en general amb l'aparició dels formats de lectura digital. Afrontar aquests reptes ho farem conjuntament tota la junta directiva de l'Associació, un equip d'editors que ha demostrat les ganes de treballar i de fer aportacions per millorar l'edició en català. En la nostra ment, tots tenim clar que cal augmentar el nombre de lectors en català. Com he comentat altres vegades en aquest blog tant sols un de cada cinc lectors de Catalunya llegeix habitualment en català. La nostra tasca ha de ser treballar amb insistència per millorar aquestes dades. A això és el que hem de dedicar com a objectiu prioritari els nostres esforços.

16 comentaris:

Marcel Banús ha dit...

Jordi, moltíssimes felicitats i moltíssima sort!!!!

Unknown ha dit...

Felicitats!!!!
Et desitjo tota la sort del món. Tots plegats i per raons diferents la necessitem.

Isabel ha dit...

Ets la persona amb més energia que conec i una de les que més admiro.
De tot cor FELICITATS!!!!

Muntanya de Llibres ha dit...

Enhorabona Jordi! Segur que amb tu fareu un pas endavant!

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

El teu entusiasme, juntament amb una gran capacitat de treball i imaginació, segur que donarà bons fruits. Ànims, et recolzem!

Salvador Macip ha dit...

Felicitats i molta sort! Hi ha molta feina a fer encara.

Txema Gironès ha dit...

Jordi,felicitats ets la persona ideal,amb una molt bona visió de futur i el més important, les ganes de treballar .

Joan Guasch ha dit...

Eiiii! Enhorabona! M'imagino que una feinada, apta per als que teniu el cap ben moblat. Sort en aquesta travessa.

Tirant al cap ha dit...

La teua empenta és una garantia perquè l'AELLC assolisca els reptes cabdals que té plantejats. Moltes felicitats i molta sort també, Jordi!!!

Dafne ha dit...

Ho acabo de llegir ara mateix!!! Moltes felicitats i encerts!!!

Josep Ma ha dit...

Felicitats molt sinceres, com a amic i com a lector. Aquesta és l'aportació que puc fer humilment, seguir essent un fidel consumidor de tot tipus de llibre en català, la meva llengua. Això que en qualsevol país és un acte de normalitat, en el nostre encara depèn massa de la militància.
Com a profà de la matèria que ens ocupa, la del món editorial, hauríem de buscar les causes de que un país com el nostre en el qual l'ensenyament es vehicula en la seva etapa obligatòria en català, la gent segueix consumint preferentment llibres en castellà. Possiblement una de les causes, entre altres, sigui un dèficit del nostre sistema escolar que no sap crear en aquesta etapa educativa el gust per la lectura als nostres joves. I en això hi hauríem d'estar tots compromesos, pares, mestres i tota la societat.
Bé, molta sort i bona feina a tu i a tota l'Associació. El vostre èxit serà un èxit per tot el país.

Josep Ma

Jordi Ferré ha dit...

Moltes gràcies a tots pels ànims. Amb il·lusió i ganes de treballar i junt amb tota la directiva de l'Associació intentarem millorar l'edició en català.

miquel ha dit...

Moltes felicitats, Jordi!
Estic segur que la teva (vostra) feina també em beneficiarà mi com a lector.
Amén.

El veí de dalt ha dit...

Felicitats, ànims i molta sort!

Oriol M. ha dit...

Felicitats, i molta sort!

Anònim ha dit...

Li hauras de canviar el nom -> AELLCDLLE

ASOC EDITORS LLENGUA CATALANA DE LLIBRES ELECTRONICS