15/5/08

Els juliols 2008 de la UB dedica diversos cursos al món editorial i a la literatura

M'arriba el programa d'Els juliols 2008 de la Universitat de Barcelona en el qual presenten un total de 53 cursos d'estiu de molt diverses temàtiques i entre els quals n'hi ha diversos dedicats al món editorial i a la literatura.
Un dels cursos porta per títol: "Editors i editorials en català: present i futur" i està coordinat per Josep Maria Ferrer i Roca, patró de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Barcelona i Sergio Moreno Redón, investigador del Departament de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona. El programa complet es pot consultar aquí. Entre les persones que faran alguna sessió hi trobo molts coneguts Segimón Borràs (secretari general del Gremi d'Editors), Xavier Alonso (Arc de Berà), Imma Bellafont (llibreria La Tralla de Vic), Àlex Broch (editor), Ada Castells (periodista del diari Avui), Lluís Pagès (president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana), Xavier Mallafré (director general d'Edicions 62), Joan Carles Girbés (Bromera) i un servidor.

Un altre curs porta per títol: "Literatures i homoerotismes" i està coordinat per Rodrigo Andrés González, professor lector de Literatura Nord-americana del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de Barcelona. Aquest és el programa d'aquest curs.

I un altre tractarà sobre "Literatura i turisme cultural" i està coordinat per Glòria Bordons, professora titular de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. El programa del curs es pot consultar aquí.
Finalment, entre tots els cursos del programa en trobem un altre titulat
"Cinema mut, literatura i cultura popular a Catalunya", que està coordinat per Joan M. Minguet Batllori, professor titular del Departament d'Art de la Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra i Teresa Iribarren i Donadeu, professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra. El programa del curs és aquest.