8/5/08

La logística editorial

Fa una mica més de dos anys els espais que teníem per emmagatzemar llibres al local de Valls de Cossetània i en un altre magatzem que teníem llogat, s'havien quedat petits i ens plantejàvem buscar un espai més gran per poder guardar el nostre fons editorial. En aquells moments, des de L'Arc de Berà, el nostre distribuïdor, ens van comentar que tenien la intenció de crear una empresa de logística editorial. Ens van explicar el projecte i enlloc d'invertir en una nau per al nostre fons vam invertir en la nova empresa de logística sorgida a partir de L'Arc de Berà i que porta per nom ArcLogi. Hi tenim doncs una petita participació. Des de fa un any i mig tot el nostre fons està dipositat en les instal·lacions d'Arclogi que el tenen classificat i ordenat correctament. A més a més, via web podem saber en tot moment el nombre d'exemplars que tenen i el moviment hem fet. Paguem per palets ocupats i per moviments. La veritat és que ens hem tret un pes del damunt ja que a nosaltres fer la logística dels llibres ens era un maldecap donat que no teníem ni les instal·lacions adequades, ni el personal preparat, ni un programa informàtic adequat. Ara a les nostres instal·lacions tenim de cada títol tot plegat entre 20 i 50 exemplars i no tenim problemes d'espai en el nostre magatzem de Valls.
Avui, dijous dia 8 de maig al matí, Arclogi ha inaugurat les seves noves instal·lacions en un polígon industrial de Gualba, al peu del Montseny. Són unes instal·lacions de 3.100 metres quadrats amb un sistema automatitzat d'emmagatzematge i amb una capacitat de 6.000 palets. Les instal·lacions fan goig i és un servei que permet als editors externalitzar el magatzem i convertir una despesa fixa en una despesa variable.
En la inauguració ens hi hem trobat els socis del projecte encapçalats pels gestors d'Arc de Berà, que en són els principals impulsors, editors, premsa i moltes persones relacionades amb el món editorial. De la Generalitat ha vingut, entre altres, el Secretari de Cultura, Eduard Voltes, qui ha dit que "aquesta és una empresa estratègica en el sector del llibre en català".
Més informació a: Vilaweb
, l'Avui i a Cultura21.cat


Jaume Ensesa mostrant i explicant el funcionament de les noves instal·lacion als assistents a la inauguració

Les prestatgeris encara estan buides però en poques setmanes començaran a rebre palets amb llibres

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

La meva curta experiència en aquest món ja m'ha ensenyat la importància d'una bona distribució, un dels eixos cabdals per a l'èxit del llibre, així com aconseguir una bona col.lació estratègica del llibre a les llibreries.