14/12/08

100 Azimuts, mil gràcies!

Tot just quan començavem l'editorial, el Josep Insa ens va oferir un recull d'itineraris per fer en BTT per les comarques de la Conca de Barbera, l'Alt Camp i el Tarragonès. El vam fer esperar ja que havíem de definir quines línies volíem seguir en l'editorial, però un temps més tard vam optar per provar amb el manuscrit del Josep Insa si hi havia un mercat interessant amb els llibres d'excursions. A la tardor del 2007 vam publicar el primer número de la col·lecció Azimut dedicada a guies d'escursionisme (De la muntanya al mar). Ara, onze anys més tard, hem arribat al número 100 de la col·lecció (Volta a Catalunya en BTT), cosa que vam celebrar el dijous en un acte al Centre Excursionista de Catalunya (veure aquest post).
Hem pogut fer 100 títols diferents gràcies principalment a què hem trobat autors en diferents indrets del territori que ens han ofert els seus treballs, per la qual cosa els volem agrair la seva confiança amb la col·lecció Azimut i amb Cossetània. En total, la col·lecció disposa de 85 autors, alguns dels quals tenen publicat més d'un títol. A la col·lecció s'hi han publicat llibres de diferents modalitats d'excursionisme, tot i que predominen les guies d'excursions a peu i en BTT. La col·lecció no ha centrat la seva atenció únicament en aquells indrets habituals dels excursionistes com el Pirineu, Montserrat o el Monseny per dir alguns exemples, sinó que també ha fixat la seva atenció cap a espais geogràfics que no havien estat mai ressanyats, cosa que ha provocat que en el conjunt de la col·lecció no hi hagi cap comarca de la geografia catalana que no hi tingui com a mínim un itinerari descrit. M'atraviria a dir que costa trobar alguna zona d'Europa que tingui descrita en una mateixa col·lecció d'una editorial tants itineraris d'un mateix territori. Del total del centenar de títols publicats quinze s'han reeditat, per la qual cosa volem agraïr als lectors i als afeccionats a l'excursionisme en general la confiança que ens han donat. La col·lecció ha estat distingida pel Departament de Turisme de la Generalitat i per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. 
Sincerament, és un dels projectes iniciats des de Cossetània que ens ha donat més satisfaccions. Ara, arribada a la fita del 100, volem encarar el futur en primer lloc intentant seguir oferint als nostres lectors productes similars als publicats fins ara. Volem agraïr la confiança que els autors segueixen tenint amb Azimut cosa que fa que a hores d'ara tinguem ja a l'editorial la totalitat dels títols que hem de publicar durant el 2009. A la vegada volem agraïr als autors la paciència que tenen i han tingut en molts moments, especialment darrerament, ja que els seus originals han tardat un any o més en sortir publicats. Això és deu a les nombroses propostes interessants que per sort rebem i que volem donar sortida. De cara al futur, la col·lecció haurà de ser receptiva als canvis que les noves tecnologies i especialment l'edició digital ens aventura. En aquest sentit, des de Cossetània ens comprometem a estar a l'aguait per adaptar els continguts de guies d'excursionisme als nous formats que s'anuncien.
Volem doncs donar el nostre més sincer agraïment als autors, lectors, excursionistes, llibreters, mitjans de comunicació, col·laboradors de l'editorial i a totes les persones que ens han ajudat a arribar als 100 números de la col·lecció i esperem comptar amb tots ells pels reptes que el futur ens anuncia. A tots ells doncs, a tots els que han fet posssible els 100 Azimuts, mil gràcies!