28/4/09

Serà l'e-book l'iPot dels llibres?

Demà dimecres dia 29 d'abril a les 9:30 hores en el marc de la càtedra Universitat-empresa per al Foment de la Innovació Empresarial de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Rovira i Virgili participaré en una sessió per tractar els e-book. Els organitzadors m'hi han convidat per poder explicar l'experiència d'Edi.cat i fer un debat sobre com tot plegat pot canviar la forma d'entendre la lectura, l'escriptura i la creativitat.
Aquest és un fragment de la nota que han enviat convidant a l'acte:
Serà l'e-book per a la lectura l'equivalent a l'iPot per a la música? Canviarà la concepció actual de la lectura i l'escriptura?
J.M. Keynes deia que el mèrit no és tant generar noves idees sinó superar les antigues. Nosaltres ens inclinem per creure que, durant un cert temps, les noves i les velles idees conviuen i donen lloc a una atmosfera creativa que sovint ofereix resultats inesperats.
Volem encetar aquest nou projecte de la càtedra Universitat-empresa peral Foment de la Innovació Empresarial, sota el patrocini de la Diputacióde Tarragona i la URV, amb una innovació que a ningú de nosaltres ens deixarà indiferents. Vincula alhora la lectura amb la tecnologia, la cultura amb el món de l'empresa, el paper amb els bits, l'emprenedoria amb la innovació, els serveis creatius amb les indústries madures, la realitat local amb la internacional.
És una invitació oberta al debat i la participació creativa des dediferents perspectives. Us hi esperem i, a més, us convidarem a un cafè per a mirar el futur amb prudència i optimisme.
Data: dimecres 29 d'abril, a les 9.30 hores
Lloc: sala de graus de la Facultat de Ciències Econòmiques iEmpresarials. Reus, avinguda de la Universitat, s/n.