22/5/07

De tard en tard

He de reconèixer que fa només mig any sabia molt poca cosa del món dels blocs, però a finals d'any vaig assitir a un seminari organitzat pel Gremi d'Editors de Catalunya sobre màrqueting editorial a Internet. Javier Celaya de dosdoce.com fou l'encarregat d'ensenyar-nos tot el què es podia fer per promocionar millor els nostres llibres a la xarxa. Celaya ens va parlar de blocs i de tot un munt d'eines que jo desconeixia. Seguint els seus consells vam obrir el bloc Sala de premsa de Cossetània on des de començaments d'any hi hem incorporat totes aquelles informacions generades per l'editorial que ens semblava que podien ser interessats (presentacions, rodes de premsa, premis, etc.) també hi hem inclòs ressenyes de diaris o de blocs que feien referència a algun títol nostre. Tot plegat, ara, repassar els posts que hi hem escrit en aquest temps, et dóna una idea força clara de l'activitat que hem dut a terme aquests darrers mesos.
Durant aquest temps de descoberta del món dels blocs, he anat mirant els que feien referència als llibres i el que allà s'hi explica. Segueixo el bloc de Joan Carles Girbés, Tirant al cap, i d'altres relacionats amb els llibres. El Joan Carles, amb qui hem estat estones parlant sobre el món editorial, ja que coincidim a la junta de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, és una editor amb qui m'agrada conversar, i consultar el seu bloc i el que hi explica ha estat i segueix sent un interessantíssim exercici. El seu bloc s'ha convertit en un referent. La darrera vegada que ens vam veure li vaig comentar la intenció d'iniciar aquest bloc i ell ràpidament em va animar.
En aquest bloc que començo hi apuntaré aquelles coses del món de l'edició i, lògicament, també de Cossetània que em sembli que puguin tenir un punt d'interès. Intentaré, en la mesura que el temps em deixi, incorporar-hi almenys un post per setmana. Això ho aniré fent a estones lliures, al vespre, de tard en tard.

3 comentaris:

Tirant al cap ha dit...

Enhorabona, Jordi, m'alegre molt de la teua aportació blocaire. De moment ja t'he postejat . Endavant i que dure!!!

Manuel ha dit...

De moment només puc donar-te la benvinguda, des d'un senzill bloc personal que s'estima les paraules. http://www.marques.cat/wordpress/

Francesc ha dit...

Benvingut al paradís... blocaire, on molts som els que llegim i res diem. Endavant !