29/5/07

Concurs de "podcasts" poeticoartístics

Llegeixo a l'edició digital de l'Avui que "l'Ajuntament de Tarragona, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la xarxa digital Tinet convoquen, per segon any i com a resposta de l'èxit del primer, un concurs de podcasts ("Portable On Demand Broadcast", és a dir, emissions de so portàtils segons la sol·licitud) poeticoartístics, amb l'objectiu de fomentar la creativitat mitjançant l'ús de les Tecnologies de la Informació."
Segons la mateixa notícia, "per a participar en el concurs s'ha de gravar un mp3 d'entre 3 i 5 minuts inspirat en qualsevol text literari, publicat o inèdit, en català o en castellà. Es poden usar tècniques de recitat, cantat, deformació fònica o efectes sonors, tot depèn de la la interpretació poètica i estètica del text que aporti cada podcaster. El guanyador d'aquesta convocatòria s'emportarà un i-Pod. Per a inscriure's s'ha d'emplenar un formulari a la web http://jovescreadors.tinet.cat abans del 15 d'octubre de 2007."
Trobo bona iniciativa fomentar la creació artística utilitzant les noves tecnologies i que, a més, es faci relacionant-ho amb textos literaris. Des de Tarragona i gràcies, en bona part, a la xarxa digital Tinet s'ha estat força a atent a l'hora de aprofitar les noves tecnologies per a la promoció de la literatura. Hi ha diversos exemples, però el primer de tots va ser la creació del Premi de Narrativa Curta per Internet Tinet, que ja ha estat convocat en onze edicions.