3/7/07

Vicent Pellicer i la "Guia de les Terres de l'Ebre"


Un aspecte positiu de ser editor del territori, d'editar des de comarques, és que això et permet entrar en contacte molt sovint amb escriptors i possibles autors de nous llibres de diferents indrets. I això et permet conèixer escriptors completament integrats a la seva terra, autèntics apassionats del país i del territori.
L'any 1998 vaig contactar per primera vegada amb Vicent Pellicer per tractar la publicació del llibre Les fonts del Port. Llavors va començar una estreta relació entre Pellicer i Cossetània i que s'ha concretat amb la publicació d'un bon nombre volums: Les fonts del Port, A peu pel massís del Port, El massís del Port de font en font, Las fuentes del Port, A pie por el parque natural de Els Ports, Caminades pel massís del Port, Endevineu els ocells, Contalles del Port, Paisatges de l'Ebre: el Delta i el Port, El brogit de l'Ebre (autor d'un dels contes) i Terres d'aigua (autor d'un dels poemes). Amb tots aquests llibres publicats, Vicent Pellicer esdevé l'autor amb més títols de l'editorial.
Vicent Pellicer és un bon autor, un bon escriptor que es desenvolupa còmodament amb diferents registres, tal com pot comprovar-se amb la tipologia dels títols publicats. A més d'escriure és un excel·lent fotògraf i disposa d'un arxiu d'imatges sobre les Terres de l'Ebre, la seva fauna i la seva flora, impressionant.
Vicent amb les seves publicacions està col·laborant a la promoció de les comarques ebrenques que ell tant coneix i estima. Per aquest motiu, fa cosa de dos anys vam convindre que faltava una guia de les Terres de l'Ebre i que si érem capaços de fer un bon producte, aquest seria de gran utilitat per les persones que volen conèixer aquestes comarques. Vicent ho va veure clar, s'hi va il·lusionar i amb la constància que el caracteritza es va posar a treballar de valent per a la realització de l'obra. Ara fa uns dies, la Guia de les Terres de l'Ebre ha sortit publicada i tant l'autor com a l'editorial n'hem quedat molt satisfets. És una guia completa, ben narrada, amb fotografies extraordinàries, amb textos ben escrits i amb moltíssima i útil informació. La Guia, és doncs, un bon instrument per poder-se endinsar a les Terres de l'Ebre de la mà d'una de les persones que més coneixen i han trepitjat aquestes comarques: Vicent Pellicer.

1 comentari:

efaura@xtec.cat ha dit...

efectivament el Vicent Pellicer és un gran i bon treballador. Ha fet i fa molta feina per les Terres de l'Ebre. Ens calen uns quants Pellicers a cada comarca.