24/1/08

Un premi per a un recull d'itineraris de muntanya

Dels molts premis que durant l'any es convoquen a Catalunya n'hi ha un, el Premi Vèrtex, que es dedica a premiar un recull d'itineraris de muntanya, que posteriorment acabarà publicant-se com a llibre. Aquest premi està ja en la seva vuitena edició i té una dotació de 3.000 euros.
Fa nou anys la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amb la col·laboració de Cossetània Edicions va decidir iniciar aquest premi amb una doble finalitat: per una banda premiar un bon recull d'itineraris de muntanya i per l'altra propiciar que els aficionats a la muntanya recollissin els itineraris de les activitats de muntanya que habitualment desenvolupen. Portem ja vuit edicions i no s'ha hagut de declarar cap any el premi desert, cosa que indica que hi ha hagut treballs amb la suficient qualitat, i és més, fins i tot, alguns dels treballs presentats que no van obtenir el premi però que tenien qualitat suficient s'han acabat publicant. S'han premiat guies de senderisme, d'escalada, de BTT i d'àrees geogràfiques i d'autors de diferents indrets de Catalunya. El guardonats fins el moment han estat:
Les Muntanyes de Prades. 20 recorreguts per boscos, cingles i barrancs, d'Ignasi Planas de Martí
Escalades als Frares Encantats (Montserrat), de Daniel Brugarolas Jori
El Bages en BTT, de Josep M. Ferrer i Alòs i Josep Ll. Jurado i Devant
Grimpant pel massís del Port, de Joan J. Tiron Ferré
L'alt Berguedà en 27 itineraris, de Xavier Losantos, Pere Robert i Raimon Rovira
25 excursions pel Front del Pallars, de Joan Ramon Segura
Muntanyes de Canejan. Val del Toran, de Montserrat Timoneda i Jaume Llanes
Precisament aquest darrer treball s'acaba de publicar aquest mes de gener. Per altra part, el 31 de desembre va acabar el termini per presentar propostes a la 8ena edició del Premi Vèrtex. El guanyador es donarà a conèixer durant aquest primer trimestre de l'any 2008.

Promocionar llibres amb vídeos
En un post anterior vam comentar que el portal BookVideos.tv promocionava llibres utilitzant videos. Aquest portal és amb anglès. Recentment, una iniciativa similar però amb llengua castellana ha aparegut a la xarxa. Porta per nom ConoceralAutor.com. Me n'he assabentat gràcies a la xarxa social Literaturame, on almenys un cop a la setmana hi faig una ullada que em permet assabentar-me d'algunes notícies curioses que fan referència al món dels llibres.