3/1/08

Oportunitat per a nous escriptors

El Col·lectiu La Gent del Llamp ha iniciat aquests darrers mesos una iniciativa que permetrà donar una oportunitat a nous escriptors a veure obra seva publicada. Amb la col·laboració dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat han iniciat la col·lecció Zenit. Es tracta de petits llibres de 24 pàgines i amb un tiratge reduït en els quals es publica una mostra de l'obra dels escriptors (en la imatge que acompanya el post es poden veure els tres primers llibres de la col·lecció).
La col·lecció s'inicia amb el poemari L'olor de son, de Josep-Oriol Mas (Tarragona), de 20 anys, estudiant de periodisme i alumne de l'Escola de Lletres de Tarragona. És membre també del grup de rock Amnea i de Zombisingers in the Windows, de gospel.
El segon llibre, Vol, és un poemari d'un veterà, Gabriel Guasch (Valls), que ja ha publicat els llibres Escric un cercle, Paral·lels, Mirades, Conversa fora de context i Descripció de blanc i ha participat en exposicions de poesia visual. Trobo encertat que també algun autor amb més experiència acompanyi els joves en aquesta iniciativa. És una forma de dir-los que estan al seu costat i de recolzar la col·lecció.
El tercer llibre és el relat El nàufrag i la gavina, d'Alba Tomàs, també tarragonina de 20 anys, que actualment cursa llicenciatura de Filologia Clàssica a la UB i que des de fa dos anys és membre de l'Escola de Lletres de Tarragona.

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

Aquesta és una iniciativa excel.lent. Cal fomentar l'escriptura i la publicació de joves escriptors. És molt important per a l'ànim d'un escriptor principiant veure impresa la seva obra.