7/7/09

L'interès del llibre electrònic a les universitats d'estiu

Aquest darrer curs hi ha hagut un interès especial pel llibre electrònic i per intentar esbrinar el futur d'aquest nou model de comercialització cultural. Durant el que portem any s'han organitzat nombrosos seminaris, conferències o cursos sobre aquest nou suport. En algunes ocasions, els organitzadors s'han posat en contacte amb edi.cat o amb alguns dels editors que formem part de la iniciativa per demanar-nos que expliquéssim la nostra experiència pionera a Catalunya. Per exemple Toni Canto, director d'Edi.cat va prendre part en una taula rodona sobre l'e-book a la Fira del llibre de Madrid (aquí en podeu veure la seva participació).
Ara a l'estiu, les universitats també volen estar al cas de les noves tendències que comporta el llibre digital. Aquesta setmana he de participar en dos cursos de dues universitats diferents. El dimecres, dia 8, participo en el curs "Les tecnologies de la informació aplicades al món cultural" que se celebra a Flix organitzat per la Universitat d'Estitu de la URV - UETE (aquí en podeu veure tota la programació). L'objectiu del curs, segons llegim en el programa és:
En aquest curs s’analitzaran diverses empreses i professionals que estan utilitzant les TIC i Internet en el món cultural amb força èxit i han aconseguit o aconseguiran d’aquí a ben poc canviar els hàbits de consum i la imatge del món cultural en la nostra societat.
Per altre part, el dijous, dia 9, explicaré l'experiència d'Edi.cat a la Universitat de la Rioja, en un curs d'estiu que porta per títol "El libro electrónico. Un universo de bits", que en aquest cas està completament dedicat al llibre digital. El programa del curs el podeu llegir aquí.
També els Juliols de la UB tractaran l'edició digital en un curs que porta per títol "L'edició digital: realitat o esperança de negoci" en el que hi participaran, entre altres, Iolanda Bethencourt i Josep M. Vinyes, del blog beat.cat. Més informació del curs la podeu trobar aquí.