1/10/09

D'una fira a l'altra

La tornada de vacances de l'estiu és cada any un neguit. A més de les novetats que tenim per la tardor, per les quals cal fer la promoció necessària, ens trobem amb tres fires, una darrera l'altra, a les quals hem d'acudir i per les que hem de preparar el material necessari.
Aquest cap de setmana se celebra a Cantonigròs la vuitena edició de la Fira del Llibre de Muntanya, que poc a poc s'ha consolidat i és una cita imprescindible per les persones del món del muntanyisme interessades amb els llibres. És una fira important per a nosaltres ja que el nostre catàleg està farcit de llibres d'excursionisme i de natura. Hi tenim un bon espai amb la Isabel López al davant. Hi aniré un dels dos dies per veure com està l'ambient, poder parlar amb altres editors i autors. És una bona ocasió per fer contactes. A més el diumenge, dia 4 hi presentarem el llibre Conèixer els Núvols, de Marcel Costa i Jordi Mazon.
La setmana vinet tenim el Liber. Hi anem un jornada el dimecres 7 d'octubre. Abans, el dia 6 tenim una reunió que organitza el nostre distribuidor per a tot l'Estat espanyol del segell Lectio Ediciones amb els subdistribuidors de les diferents zones de la península. Els hi expliquem les novetats que tenim previstes i hi fem un intercanvi d'opinions. És important que treballem amb la difusió dels llibres de Lectio ja que n'esperem millors resultats. El dimecres dia 7 estarem tot el dia al Liber. L'objectiu és fer contactes de cara al mercat americà dels nostres llibres. És interessant els contactes que es poden fer amb els responsables de compres de centrals de biblioteques d'Amèrica del Nord. Tot plegat ens és encara força nou i poc a poc aprenem els mecanismes per arribar en aquests mercats. De l'organització de Cossetània, la Judit Juncosa és qui prepara els contactes tant el Liber com a Frankfurt. Porta tot plegat molta feina, però la bona una bona preparació de les fires és important per a aprofitar-les i obtenir bons resultats. Edi.cat, amb Enric Faura al davant i també amb Toni Cantó, estarà present el Liber per promocionar el portal de venda de llibres electrònics. Tant Edi.cat com nosaltres estarem a l'espai del Gremi d'Editors de Catalunya.
I després, l'altra setmana estarem del 14 al 16 d'octubre a la Fira de Frankfurt amb una agenda força atapeïda, com els altres anys. Del treball que s'ha fet els dos darrers anys, la propera primavera se'n podran veure els resultats. Es tracta de seguir els contactes que tenim, que ens expliquin quines novetats tenen, que nosaltres les poguem explicar, veure les noves tendències i veure quines línies noves podem fer. Les fires són una tempesta d'idees que després cal administrar poc a poc i que alguna s'acaba realitzant. De fet, les col·leccions Hyla i De 100 en 100 van sortir d'idees de Frankfurt, de veure que productes similars es feien en altres mercats. D'això es tracta: de comprar, vendre i aprendre.