14/10/09

El llibre de "El paisatge favorit de Catalunya"

Aquest matí marxem cap a la Fira de Frankfurt amb el neguit de les darreres feines del què és la principal aposta de la campanya de Nadal de Cossetània: el llibre del programa de TV3 El paisatge favorit de Catalunya. És un llibre on s'ha volgut mantenir l'esperit del programa. Amb fotografies es descobreixen els 24 paisatges escollits per TV3. Fotografies espectaculars de Jordi Longàs i Javier García-Die descriuen els indrets que la televisió catalana escollí per fer la sèrie. Al programa, cada paisatge era presentat per un personatge conegut del país. En el llibre hem volgut recollir l'essència del què va dir cadascun dels personatges de manera que les fotografies dels paisatges s'acompanyen de frases que aquests van dir en el programa. El final del llibre recull també fotografies que van enviar els telespectadors del programa per participar en el concurs que es va fer per aconseguir la millor imatge d'un paisatge de Catalunya. En publiquem les imatges finalistes. En definitiva, queda un conjunt harmònic, un llibre on hi trobem el millor del nostre país, amb excel·lents imatges, comentaris adequats, fotografies dels telespectadors... Tot plegat per configurar un llibre que pot esdevenir un excel·lent regal per la campanya de Nadal. Ens agafa el tancament del llibre amb l'anada a Frankfurt, cosa que ens fa anar de corcoll.
És el que té aquesta feina, hem d'acabar els llibres que publiquem ara però hem de pensar també en els que publicarem en el futur. Hem de compaginar les dues tasques. Un llibre no es fa en un tres i no res, per la qual cosa, constantment cal contactar amb autors i planificar projectes. Frankfurt seria aquesta segona part de la feina, la de mirar quines tendències hi ha, quins llibres ens ofereixen altes editors, oferir nosaltres el que tenim, etc. Avui dimecres marxem i hi estarem fins divendres amb una agenda carregadíssima. Alguna cosa en sortirà.
I tornant de Frankfurt, a seguir amb les novetats previstes. Aquesta tardor, portem una bona oferta de llibres. Vegeu els catàlegs de setembre i octubre. Potser llàstima que el mercat no està massa animat. Alguns estan funcionant molt bé, com Escoltant Guardiola, de Josep Riera, que porta diverses setmanes al top ten dels llibres més venuts. Ara estem tancant el butlletí de novetats de novembre on a més del llibre de El paisatge favorit de Catalunya, també hi destaca una novel·la de Sebastià Bennasar, Mateu el president, un apassionant thriller en el que l'autor narra una trama d'un sector de la burgessia catalana per assassinar el president del Barça, Joan Laporta. És un text d'aquells que quan l'agafes no el pots deixar i que a més té la garantia de la qualitat literària de Bennasar. I aquesta setmana comencem a distribuir entre d'altres llibres, un sobre el qual ja en vaig parlar en aquest blog: Colom. 500 anys enganyats. Per què s'amagà l'origen català del descobridor d'Amèrica. A finals de mes, el 29 de novembre presentarem el llibre i comptarem amb la presència del seu autor, el professor nord-americà Charles Merill que explicarà en primera persona les conclusions de la investigació que ha fet durant divuit anys sobre l'origen de Colom.