28/1/10

El Pirineu de cap a cap, en un llibre de regal

Arran de l'èxit assolit amb el llibre Catalunya. 50 excursions inoblidables, de Jordi Longàs, que correspon a la col·lecció Khroma, se'ns va ocórrer seguir en una línia similar per a propers títols de llibres. Es tracta, com en el cas del llibre de Longàs, d'editar llibres d'excursionisme, de natura, que tinguin elements que els puguin fer atractius. Per una banda que siguin llibres de regal, però a un preu molt assequible. D'aquesta manera, els llibres d'aquesta col·lecció tenen un format força gran, 24 x 22,5 cm, estan editats en paper de 170 grams, enquadernats amb tapa dura i impresos a tot color. Una altra característica és que poguin ser comprats també com a llibre de fotografies, de manera que els llibres de la col·lecció a la part dreta sempre s'hi trobarà una fotografia espectacular a tot color, i finalment, que hi hagi el text suficient per poder arribar al lloc fotografiat, de manera que l'obra també fa funcions de guia. La fórmula amb el llibre Catalunya. 50 excursions inoblidables ha funcionat molt bé. N'hem fet dues edicions i és un llibre sobre el qual cada mes en tenim reposicions.
Ara, aquest mes de febrer i en aquesta línia oferirem una altra obra El Pirineu de cap a cap. 50 etapes. La Transpirinenca (GR-11), amb textos de Marta Viladot i fotografies de Daniel Calleja. El que han fet els autors es descriure el sender que traspassa el Pirineu d'una punta a l'altra, començant pel Cap de Creus, i aquesta és una de les novetats ja que els llibres publicats fins ara ho fan començant per Euskadi, amb les característiques de la col·lecció. Cada etapa està il·lustrada per una espectacular fotografia de Daniel Calleja que fa que només per aquest fet el llibre ja sigui interessant de tenir-lo; però a més a més, Marta Viladot amb un estil clar i planer descriu l'itinerari de l'etapa, els indrets per on passa, les dificultats si n'hi han, els atractius, etc. Tot acompanyat d'un detall fotogràfic i d'un croquis explicatiu. És una excel·lent manera de poder descobrir les diferents zones del Pirineu, els seus diversos hàbitats, la variacions muntanyoses de cada territori; senders, cims, llacs, valls, poblets d'encant, tot plegat configuren una obra atractiva a un preu molt assequible.
Aquest serà el segon llibre que publiquem amb Marta Viladot, que treballa a la delegació de TV3 a Madrid. El primer que vam publicar va ser La pedra d'Omari, on la periodista ens descriu la seva descoberta de la muntanya. A partir de llavors s'ha convertit en una constant excursionista. El llibre sortirà publicat el aquest mes de febrer i es presentarà el març a la llibreria Altair de Barcelona.