24/1/10

Prop de 3.000 itineraris d'excursionisme i 9.000 receptes de cuina

Aquesta setmana per poder valorar el cost de digitalització que ens podria representar poder tenir en format e-book les dues principals línies de l'editorial, els itineraris d'excursionisme i els receptaris de cuina, hem fet els càlculs individuals (de rutes i de receptes) de cadascuna d'aquestes línies editorials i tot i que ja em pensava que els números serien importants, les xifres han sortit més elevades del que em pensava. En total d'itineraris d'excursionisme en català a la col·lecció Azimut i a Azimut Comarcal (Sèrie A peu i Sèrie BTT) de Cossetània en tenim 2.609 i a la col·lecció Traza de Lectio (en castellà) 196. Aquestes xifres augmenten cada mes ja que de la col·lecció Azimut publiquem un títol mensual. Hi hauríem d'afegir també alguns itineraris que tenim a la col·lecció Baix Empordà i a la col·lecció Petjades, i també els que vam fer fora de col·lecció del programa del Canal 33 Temps d'Aventura (Racons 07 i Racons 08). Tot plegat, doncs, prop de 3.000 itineraris d'excursions amb modalitats diferents: a peu, BTT, escalada, a cavall, amb esquís, etc.
Si la xifra d'itineraris d'excursionisme és elevada la de receptes de cuina és també molt important. En total entre els llibres de la col·lecció El Cullerot (la més nombrosa), Amb gust a Mediterrani i El Rebost, tenim 8.603 receptes diferents. A aquesta xifra hi hauríem de sumar-hi algun altre llibre que hi ha fora de col·lecció i també els plats ressenyats en les col·leccions de cuina de Lectio Ediciones, El Puchero y Con sabor a Mediterráneo.
La feina feta durant els 14 anys de l'editorial en aquests dos camps és extensa i important. Són molts itineraris i són moltes receptes. Són les dues col·leccions a partir de les quals hem anat forjant el projecte de Cossetània i a partir de les quals hem anat diversificant les diverses línies editorials de Cossetània. S'ha recorregut un bon camí en el format tradicional, el del paper. Ara cal seguir insistint en el camí fet però també cal obrir aquestes dues línies editorials als formats digitals. Hi ha molt de material i de qualitat que poc a poc haurem d'oferir a la xarxa i als usuaris dels e-books, però per fer-ho i per fer-ho bé, cal una inversió important.