24/9/09

Els versos porcs del Celdoni Fonoll

En els darrers anys Celdoni Fonoll ha dedicat els seus versos a la natura: ocells, arbres, bolets, mamífers, herbes, entre d'altres han estat objecte de la seva poesia. Jordi Sargantal va tenir l'encert, a causa de la passió del Celdoni Fonoll per versificar la natura de anomenar-lo "el poeta de la biodiversitat." D'aquesta sèrie n'hem publicat a Cossetània dos bons llibres: Arbres dels nostres paisatges i Mamífers peluts, i en sortirà un altre el 2010; però també el Celdoni Fonoll ha dedicat part de la seva tasca poètica a escriure versos eròtics, dels quan n'han sortit els llibres Trempant d'empaito, editat el 1993, Versos perversos, editat el 1995, i Obscenitats i tendreses que acabem a publicar a Cossetània. Són versos eròtics, amb humor, però també amb tendresa. Versos que et fan somriure, entenedors, de lectura entretinguda. Versos que mostren la capacitat de Celdoni Fonoll per jugar amb les paraules i amb les rimes, per mostrar el seu gran domini dels diversos registres de la llengua. Versos amb els quals el poeta tanca una triologia de tres llibres de poesia eròtica.
Heus aquí una mostra:

El canonge de Calonge

Amb la ploma de canonge
dava pel cul a una monja
el canonge de Calonge.
I la monja, amb una esponja,
s'eixugava la taronja.

- Ah, remalparit canonge
que no se't vol posar flonja
i cerques una altra monja
per sodomitzar a Calonge
amb el plomot de canonge!

Ais i uis omplen Calonge!,
(popularment dit Culonge).

2 comentaris:

I AM A DREAMER ha dit...

Molt original el rector de Culonge, m'interessa el recull de poemes... ho buscaré! Demà hi ha un recital de poesia a la muntanya de Cànoves amb dos poetes vallesans l'Albert Forns i l'Anna Ballbona, li passaré les teves dades a l'organitzadora de les activitats per si mai poguessis participar-hi...seria un plaer comptar amb la teva presència algun cop...és una mena d'ong cultural, on diferents artistes, escriptors participen i col.laboren cadascú a la seva manera...Jo faig dibuixets, dissenyo joies, bé m'agrada tot relacionat amb l'Art i la Cultura...disculpa'm pel rotllo... Una abraçada i felicitats pel teu treball! Lucía

I AM A DREAMER ha dit...

Em sembla que m'he equivocat i tu no ets en Celdoni Fonolll....?? Però tant se val, el teu blog és molt interessant igualment!!