26/11/09

Un trhiller apassionant

Acabem de publicar la novel·la Mateu el President, de Sebastià Bennasar (l'hem presentat aquesta setmana amb un important ressò mediàtic), un llibre apassionant, on l'autor ha construït una trama en la que sectors de la ultradreta catalana i una part de la burgesia ideen un complot per assessinar el president del Barça.
El llibre està ben construït, ben documentat, molt ben escrit i conté referències literàries destacables. Bennasar desperta l'interès en la trama, la situa en diferents escenaris de la nostra geografia com Barcelona o el Pirineu i va resolent tot l'entrellat que conflueix amb un complot per matar el president el Barça. El principal motiu que argumenten els inductors del crim és el posicionament polític del mandatari blaugrana, molt proper als sectors independentistes. Malgrat que Bennasar no anomena per cap nom el president del Barça és fàcil identificar amb qui s'ha inspirat i és que malgrat que l'autor va acabar l'obra ja fa força mesos, jo vaig llegir-la el mes de febrer, l'argument del trhiller s'ha fet a resultes dels darrers esdeveniments i de les declaracions de l'actual mandatari del Barça, cada cop més actual.
En tot cas, més enllà de la temàtica de la narració, en la novel·la, Sebastià Bennasar és mostra com un excel·lent escriptor, com un autor amb ofici, que sap aprofitar la realitat diària per construir una ficció a partir de diferents elements, de manera que en aquesta novel·la hom hi descobreix situacions que esdevenen versemblants.