29/11/09

Edi.cat creix

Aquesta setmana hem presentat les incorporacions d'un bon grup d'editorials a la plataforma digital Edi.cat. Hem complert el que es va anunciar el 4 d'abril, quan vam presentar-la, que l'obriríem a altres editorials dels país amb la voluntat per una banda de ser el portal de referència del llibre en català i de l'altra d'oferir els serveis de plataforma de distribució digital a les editorials que editen en català.
En aquest mig any llarg d'existència de la plataforma s'ha fet camí, poc a poc, però sense parar i en passos ferms. De fet, tot plegat és molt incipient encara a casa nostra. El sector creix, cada cop hi ha més gent interessada en els llibres digitals, cada cop hi ha més descàrregues de llibres, però necessita temps, com tot, i necessita també que els editors vagin entrant en aquest món, i precisament això és el que ha facilitat edi.cat.
Tenim la sensació que l'inici d'edi.cat com a primera plataforma digital ha sacsejat aquest sector a Catalunya i ha fet que s'acceleressin l'aparició d'altres projectes. Tot plegat, el que ha provocat és que el sector digital català sigui el capdavanter a l'Estat espanyol i també ha demostrat que les editorials catalanes estan per la labor i que volen agafar posicions en el món digital.
Edi.cat té la voluntat que les editorials que s'incorporen a la plataforma siguin proactives, que aportin idees i iniciatives per a seguir creixent, per això es crearà un consell assessor amb la incorporació de diferents segells editorials. Hem de créixer i fer camí junts en aquest sector.
Des de la tardor de l'any passat quan ens vam posar a treballar amb el projecte digital hem hagut de superar molts esculls i ens hem trobat en un nou món completament canviant. Llavors semblava que el format mobipocket (el format obert d'Amazon) havia de ser el que s'imposaria com a estàndard, per això els llibres d'edi.cat els vàrem començar a fer en aquest format, ara sembla que el format e-pub guanyi posicions i per tant l'incorporem al nostre portal de manera que edi.cat torna a ser pioner en aquesta iniciativa en ser l'únic portal de l 'Estat espanyol multiformat o sigui que posa a la disposició llibres electrònics en els tres formats possibles, mobipocket, e-pub i pdf.
I entre altres novetats que es van presentar, també s'anuncià que s'inicia un portal en llengua castellana edibooks.com (encara el tenim en procés de proves tot i que s'hi pot entrar) amb l'objectiu de, per una banda incorporar-hi llibres electrònics dels segells en castellà que tenen editorials presents a la plataforma en català i per l'altra per facilitar l'entrada al món electrònic de segells independents en llengua castellana. Tot plegat representa un pas més. El món digital avança i nosaltres hi som i hi volem ser-hi a primera línia.

1 comentari:

xavier ha dit...

Jordi:
Felicitats. He notat que no s'ha actualizada l'informacio sobre el nous fitxers disponisbles que havieu annunciats aci el blog.

xavier