9/5/10

Blancafort va acollir la Jornada de Germanor del XVI Memorial Josep Ramon López





Blancafort (Conca de Barberà) va acollir la jornada de germanor del XVI Memorial Josep Ramon López. Al matí es va fer una caminada pels voltants de Blancafort en la que el biòleg Ramon Masalles va explicar in situ les diferents espècies vegetals que es van trobar en el recorregut. Posteriorment, es va portar a terme el dinar de germanor i l'entrega de premis de la recollida de residus que cada any organitza el Memorial. Aquesta és la nota on es donen a conèixer els guanyadors del concurs:
Com cada any des de l’Associació del Memorial Josep Ramon López, es va proposar als joves un concurs de recollida selectiva. Aquest any, el concurs anava adreçat als alumnes d’ESO, Batxillerats, Cicles Formatius de GM i GS de les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. La recollida selectiva seria de cassetes, vídeos, CDs i DVDs, procurant transmetre uns valors i unes actituds que ens portin a ésser millors ciutadans respectuosos i compromesos amb el medi ambient. Aquests components tan propers i habituals són un residu que conté materials que es poden recuperar, de manera que s’ha de realitzar la seva recollida selectiva.
Una vegada esgotat el termini de recollida, el passat dia 28 d’abril a l’Institut Jaume Huguet de Valls es fa fer el recompte final dels components digitals i cintes que els joves havien portat, i el total recollit va ser de 7.979 components entre cassetes, vídeos, CDs i DVDs.
Com cada any s’ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls a l’hora de facilitar la recollida final.
Els grups d’alumnes guanyadors van ser:
1r- amb 3.687 components, Lea Llombart, Sònia Casellas i Marina García de 1r d’ESO.
2n- amb 1.235 components, Carles Vidal Güell de 3r d’ESO.
3r- amb 1.196 components, Núria Pujol, Vanessa Preixens i Karen Alava de 3r d’ESO.
4t- amb 473 components, Marta Queralt, Marina Muñoz, Marina Insa i Laura Bofarull de 3r d’ESO.