28/6/07

"Tens un racó dalt del món", el bloc de Jesús Maria Tibau

Vaig conèixer Jesús Maria Tibau arran de la publicació de L'angoixa del retratista i altres contes, obra en la qual s'hi incloïa el conte A l'ombra dels ametllers, que fou un dels finalistes del Premi de Narrativa Curta per Internet Tinet de 1998. Tibau tot i no ser de les Terres de l'Ebre, ja que és originari de Cornudella (Priorat), fa uns anys que viu a Tortosa on s'ha integrat en l'ambient cultural i literari d'aquesta ciutat.
Quan l'any 2003 vam publicar El brogit de l'Ebre, obra coordinada per Núria Grau i en la qual els narradors més representatius d'aquestes comarques van escriure un conte sobre el riu -en aquell moment amenaçat pel Plan Hidrológico Nacional-, Jesús Maria Tibau va ser un dels autors amb els qual es va comptar.
El mes d'abril passat, Tibau va crear el bloc Tens un racó dalt del món, en el qual s'hi poden llegir interessants continguts; però estic segur que el que més visites aporta al bloc és l'original joc literari que hi proposa. Val la pena entrar al bloc i jugar-hi.
Recentment, he estat en contacte amb Tibau ja que la propera primavera publicarem un recull de contes seu. Fruit d'aquesta relació i després de veure la iniciativa del joc literari, se'ns va ocórrer aportar-hi el nostre gra de sorra, tot oferint-li un lot de llibres de Cossetània pels guanyadors del concurs. Fa uns dies vam enviar el primer lot i seguirem fent-ho mentre ell així ho desitgi. Em sembla que és important que els editors col·laborem amb aquelles iniciatives, com aquest bloc, que ajuden a fomentar el caliu literari.
El bloc de Jesús Maria Tibau, Tens un racó dalt del món, una bitàcola recomanable pels blocaires a qui els agradi la literatura.

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

gràcies a vosaltres per la vostra col.laboració i suport al meu blog.