7/5/10

"La qualitat en el món del vi és que aquest sigui característic d'un lloc determinat"

L'enòleg Joan Asens va parlar a Blancafort en la tercera conferència del XVI Memorial Josep Ramon López sobre "La necessitat rural de les comarques interiors de Catalunya". Asens es va centrar en el món del vi com a principal motor de comarques com el Priorat o la Conca de Barberà.
Asens va parlar sobre la necessitat de formació en el món agrícola i digué "per ser pagès i fer bon vi és bo que la gent estudiï". Sobre la situació actual del mon del vi i la crisi econòmica, cosa que ha afectat especialment els vins més cars, digué que "ara és el moment de fer vins modestos, ni cars ni barats, i tirar endavant. Cal adaptar-se als temps que vivim."
També va indicar que cal aprofitar les sinergies que es creen en el món del vi: "s'ha de lligar el consum del vi amb l'alimentació. El vi és l'aliment amb més glamour de tots i amb més presència al mercat de tots. És parla molt del vi als mitjans de comunicacions i això s'ha de saber aprofitar."
També va assegurar que els vins cal que tinguin la personalitat del territori: "s'ha de fer un treball molt important amb les varietats autòctones. Els productes han de ser sempre iguals, però a la vegada, sempre millors. Han de ser de qualitat i la qualitat en el món del vi és que aquest sigui característic d'un lloc determinat."
Respecte al futur de les cooperatives agrícoles va indicar que "si volem que les funcionin el que han de fer és formar els pagesos joves i els dirigents també s'han de formar. Han de fer el que toca ara i ara toca estar format, sinó malament rai."

1 comentari:

Anna ha dit...

El Joan Asens és un gran enòleg i educador, darrera dels vins de l'Alvaro Palacios fins la passada verema i com a mestre a l'Institut de Formació Professional de Falset.
Com diu amb tota la raó, en un món globalitzat hen d'especialitzar-nos amb els nostres trets diferenciadors, diguem-ne varietats pròpies, terrers o persones. I per a aconseguir-ho calen professionals formats que coneguin bé el qué i el com.